Nečas v Číně pomůže podnikateli z firmy známé kvůli vyvádění peněz z DPP

17.10.2014 19:09

Expremiér Petr Nečas pojede do Číny s prezidentem Milošem Zemanem. Podle informací serveru Aktuálně.cz tam bude zastupovat zájmy Michaela Broda, muže, který získal i papírnu Neograph známou z kauzy vyvádění peněz z Dopravního podniku hlavního města Prahy. Majitel investiční skupiny Delta Capital vysvětluje i to, proč s Nečasem spolupracuje.

Nečas v Číně pomůže podnikateli z firmy známé kvůli vyvádění peněz z DPP
Foto: Radim Panenka
Popisek: Nečas také uvedl, že je připraven spolupracovat s nezávislým soudem

„Máme pět konkrétních oblastí, ve kterých hledáme prostor pro spolupráci s čínskými partnery. Například komercionalizaci výsledků vědy a výzkumu. Jsou to projekty, které jdou od lesnictví přes energetické využití biomasy až k IT," popsal Nečas.

Broda k tomu dodává, že ke spolupráci s Nečasem sáhl, protože se jako bývalý premiér dobře orientuje v evropských strukturálních fondech a totéž platí i o politické scéně. Jejich další spolupráce se prý rozvine podle toho, jak si Nečas povede v Číně. Pánové se prý seznámili až poté, co expremiér opustil politické posty.

Stojí za pozornost, že Broda působil jako prokurista v papírně Neograph spojované s Ivo Rittigem a vyváděním peněz z DPP. Na přelomu loňského a letošního roku podnik ovládl. Brodova podnikatelská aktivita byla poměrně rozsáhlá již dříve. „Počátkem tisíciletí spolu s otcem vystupovali jménem firmy CE Wood, která státu hrozila miliardovou arbitráží kvůli zmařeným tendrům na těžbu dřeva,“ připomíná server. Společnost CE Wood zbankrotovala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…