Nečase by uspokojila snad jen fyzická likvidace Bárty, odhaduje Klasnová

18.04.2012 19:30

Premiér Petr Nečas by byl podle Kateřiny Klasnové spokojený jen ve chvíli, kdyby Vít Bárta vysublimoval. Místopředsedkyně VV tak zareagovala na prohlášení, že se vláda nebude opírat o spolupráci s poslaneckým klubem, jehož členem je člověk odsouzený za korupci. Nečas podle Klasnové předčasnými volbami straší.

Nečase by uspokojila snad jen fyzická likvidace Bárty, odhaduje Klasnová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Klasnová

„Z vyjádření pana premiéra mám pocit, že by ho uspokojila jedině možná snad fyzická likvidace Víta Bárty. Zkrátka kdyby se nějakým způsobem vytratil, vysublimoval, neexistoval. Nic takového bohužel, nebo bohudík, nemůžeme zajistit,“ řekla Klasnová iDnes.cz v reakci na dopolední prohlášení Petra Nečase.

Věci veřejné prý nemůžou Bártovi nařídit, aby ze sněmovny odešel. „Podle platné Ústavy České republiky je poslanecký mandát volný a ne vázaný. Žádná politická strana nemůže svému členovi nakazovat, jestli má, nebo nemá zůstat v Poslanecké sněmovně. Je to čistě na svědomí daného poslance,“  řekla Klasnová.

Kolik poslanců vládní koalice by po předčasných volbách znovu sedělo ve sněmovně, ptá se Klasnová

Místopředsedkyně VV a sněmovny Klasnová považuje Nečasovo ultimátum, že buď bude mít vláda ve sněmovně podporu bezpečné většiny poslanců, nebo bude trvat na předčasných volbách, za strašení.

„Myslím, že jedna věc je, co říkají představitelé těchto stran, a jiná věc to, co by znamenaly předčasné volby. Kolik poslanců, kteří sedí v Poslanecké sněmovně, by tam zase usedlo?“ naznačila Klasnová, že nejen poslanci Věcí veřejných by po předčasných volbách pravděpodobně opustili sněmovní lavice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pal

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…