Nečasova vláda? Dnes už temné bratrstvo, myslí si profesor

28.06.2012 12:25

Profesor informatiky na Masarykově univerzitě a místopředseda Rady vysokých škol Jiří Zlatuška ostře kritizuje vládu Petra Nečase a hlavně premiéra za odvolání ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila. Podle něj krok ukazuje, že zemi řídí někdo jiný než nezávislá vláda.

Nečasova vláda? Dnes už temné bratrstvo, myslí si profesor
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil v pořadu Události, komentáře

„Premiérovo zdůvodnění odvolání tím, že ministr neumí šetřit, je přinejmenším absurdní, pokud ve vládě setrvává Alexandr Vondra se svým podílem na kauze Promopro, Jaromír Drábek se svou odpovědností za to, co se stalo v důsledku nasazení nového systému, nebo ministr Kalousek se svou dojemnou obhajobou oprávněnosti výrazně dražších nákupů letadel CASA,“ napsal Zlatuška.

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg zmínil válku o nezávislost justice – a podle Zlatušky je to otázka toho, zda v Česku opravdu vládne demokracie či oligarchie lobbistických skupin ovládajících vládu.

„Nečasova vláda dostává rysy temného bratrstva, jehož členové si navzájem kryjí své špatnosti. Schwarzenbergova kritická slova na podstatě věci nic nemění. Pokud nedokáže vynutit to, aby Pospíšilem připravené jmenování vrchní státní zástupkyně bylo i za dané situace podepsáno, jsou bohapustým alibismem,“ myslí si Zlatuška a nešetří ani Pospíšila, který podle něj nadřadil poslušnost své straně práci ministra, kterou vykonal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…