Nedělejte socanům křoví, vyzval čtenář rudého Dolejše. A ten vzkázal ČSSD...

18.03.2013 9:03

Poslanec KSČM Jiří Dolejš odpovídal na dotaz čtenáře ParlamentníchListů.cz. Ten vyslovil názor, že pokud ČSSD nechce revidovat Bohumínské usnesení a odmítá vládní spolupráci s komunisty, KSČM by jim neměla žádným způsobem pomáhat a držet je po případně vyhraných volbách u moci.

Nedělejte socanům křoví, vyzval čtenář rudého Dolejše. A ten vzkázal ČSSD...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dolejš

Podle poslance Dolejše musí každý ukázat co umí - do voleb jde každá strana za sebe. „Ale po nich musí dojít k reálnému posunu, o to snad jde,“ zdůrazňuje.

KSČM nebude pomáhat tomu, aby dál vládla ODS a TOP 09, to ví Jiří Dolejš určitě. „Naši voliči si přejí změnu, a to znamená vystřídání současných vládních stran opozicí,“ píše. Zároveň klade čtenáři otázku: „Vy byste se snad radoval, kdyby marasmus pokračoval? Jenom hlupák by mohl tvrdit 'čím hůře, tím lépe'. Z téhle rovnice by totiž úplně vypadli obyčejní lidé, kteří trpí současnými poměry.“

Hlavní protivník je politická pravice

Jak bude vypadat to nové vládní uspořádání prý rozhodnou až volby. Podle Dolejše netřeba zatím dělit kožich medvěda kráčejícího po lese. Na levici podle něj může být určitá konkurence, ale hlavní protivník je politická pravice. „Silná KSČM je náš volební cíl,“ dodává. Vedení ČSSD nechtělo samo navrhnout hlasování o Bohumínském usnesení, a to podle poslance Dolejše neodráží postoj řadových členů ČSSD a jejich voličů k spolupráci levice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…