„Je to boj,“ připustila Freiherrová. Snídani musí připravit za 16 korun, oběd za 28, svačinu za pět a večeři za 20 korun, a to podávají studené večeře jen o víkendu. Situace se podle ní poslední dobou dost zhoršila – tlak na cenu znamená i nákup nejlevnějších surovin, které se občas rozvaří, nebo naopak úplně nedovaří.
Jenže právě takto přísné úspory mají za následek, že jídlo bývá mnohdy chutnější. Na rozdíl od restaurací totiž nemocnice nemají na různá chuťová šidítka a musejí si vystačit se skutečnými základními ingrediencemi.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
Článek obsahuje štítky
jídlo , nemocnice , potraviny , zdravotnictví , stravování , E15.cz
autor: nem
Na co podle vás tak strašně potřebujeme Ukrajince?
A jste nebo nejste pro jejich zařazení do českého sociálního sytému? Jaké konkrétní dávky by jim dávalo ANO, kdybyste byli ve vládě? A komu? Všem Ukrajincům?
Další články z rubriky

16:05 Ceny se tu blíží Západu, životní úroveň mnohem méně, rozebírá ekonom
Zdražování potravin opět nabírá na síle a ve vzduchu se vznáší otázka, kdo ceny tlačí vzhůru nejvíce…
- 5:30 Havel jim udělil milost. Pravda o únosu letadla z majora Zemana
- 20:37 Loutkáře máte v Rusku, soptila Leyenová. Sype se jí prý i vlastní frakce
- 12:45 Poučování lůzy z festivalového luxusu. Holec zdraví Vary
- 13:12 Lidé nejsou čísla v Jurečkových tabulkách. Bobošíková představila plán pro důstojné stáří
- 18:03 Zaplaťte miliony a můžete „bydlet“. Šokující vývoj v ČR