Nedostatek peněz podle serveru prospívá nemocniční stravě. Šetří se na umělých náhražkách

14.06.2014 18:32 | Zprávy

V mnoha nemocnicích musejí za cenu pouhých 69 korun uvařit tři jídla včetně odpolední svačiny. „U nás je to ještě dobré, protože máme vyšší rozpočet. Někde vaří ještě za méně,“ uvedla pro server E15.cz Alena Freiherrová, nutriční terapeutka pražské Nemocnice Na Homolce.

Nedostatek peněz podle serveru prospívá nemocniční stravě. Šetří se na umělých náhražkách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pokoje na lůžkových oddělení jsou přeplněny

 „Je to boj,“ připustila Freiherrová. Snídani musí připravit za 16 korun, oběd za 28, svačinu za pět a večeři za 20 korun, a to podávají studené večeře jen o víkendu. Situace se podle ní poslední dobou dost zhoršila – tlak na cenu znamená i nákup nejlevnějších surovin, které se občas rozvaří, nebo naopak úplně nedovaří.

Jenže právě takto přísné úspory mají za následek, že jídlo bývá mnohdy chutnější. Na rozdíl od restaurací totiž nemocnice nemají na různá chuťová šidítka a musejí si vystačit se skutečnými základními ingrediencemi.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Andrej Babiš byl položen dotaz

Na co podle vás tak strašně potřebujeme Ukrajince?

A jste nebo nejste pro jejich zařazení do českého sociálního sytému? Jaké konkrétní dávky by jim dávalo ANO, kdybyste byli ve vládě? A komu? Všem Ukrajincům?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
style="min-height:300px;"> reklama
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ceny se tu blíží Západu, životní úroveň mnohem méně, rozebírá ekonom

16:05 Ceny se tu blíží Západu, životní úroveň mnohem méně, rozebírá ekonom

Zdražování potravin opět nabírá na síle a ve vzduchu se vznáší otázka, kdo ceny tlačí vzhůru nejvíce…