Nedostudovala, 22 let, deprese... Prezidentova Rada mladých. Co mu tito budou radit? Zhrození

08.02.2024 20:30 | Monitoring

Prezident Petr Pavel při inauguraci říkal, že jsme všichni jeden tým – ti, co ho volili, i ti, co ho nevolili. Co myslíte, najde Petr Pavel společný jazyk s celou mladou generací prostřednictvím Rady mladých, složené z jeho podporovatelů, z nichž někteří nedostudovali a někteří se zviditelňují svou duševní křehkostí? Opravdu se jejich prostřednictvím hlava státu dozví, jaké to je pracovat v dělnické profesi, ve zdravotnictví na tři směny, anebo systémem krátký, dlouhý týden? Obáváme se, že nikoli,“ uvádí Jana Bobošíková, která v novém díle Aby bylo jasno představila mladý poradenský tým hlavy státu.

Nedostudovala, 22 let, deprese... Prezidentova Rada mladých. Co mu tito budou radit? Zhrození
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Prezident Petr Pavel měl novoroční projev.

Víte, že někteří prezidentovi mladí poradci nedokončili vysokou školu, a ještě se tím chlubí? Víte, že nemají problém propagovat na sociálních sítích několik politických stran najednou? A víte, že se mladý poradenský tým hlavy státu jmenuje stejně jako mladí odboráři?

Prezident se nestihl zaměřit na mladé, jak původně sliboval, že učiní během svých prvních sto dnů ve funkci. A tak se snažil to dohnat a 30. ledna přijal prezident Petr Pavel na Pražském hradě dvě desítky „zástupců mladé generace“, se kterými plánoval společné aktivity na letošní rok, uvádí Jana Bobošíková.

Podle tiskové zprávy Hradu zástupci mladé generace mluvili na setkání s prezidentem například o tématech duševního zdraví, znásilnění, eura, dostupnosti bydlení, reformy školství, istanbulské úmluvy nebo střelby na filozofické fakultě v Praze.

Hrad tuto skupinu nazval „Rada mladých“, tedy stejně jako své mládežnické sdružení čeští odboráři.

Následně Bobošíková představila, kdo je členem prezidentovy Rady mladých. Jedním je influencer Jan Špaček. „Z dostupných fotografií jsme Radu mladých rekonstruovali. Po pravici prezidenta zůstalo neobsazené místo brzy bývalé kancléřky Jany Vohralíkové. Na čestném místě tak seděl influencer, youtuber Jan Špaček, kterého si Pavlův tým původně vybral jako tiskového mluvčího pro mladé. To se sice doposud neuskutečnilo, nicméně Jan Špaček přesto s Petrem Pavlem a Hradem příležitostně spolupracuje,“ uvádí moderátorka.

Ještě zajímavější členkou je Johana Bázlerová. „Ta provozuje zpravodajský instagramový účet Jsem v obraze, který má téměř dvě stě tisíc sledujících. Podle průzkumu týdeníku Respekt je tento účet jedním z hlavních zdrojů informací pro mladé Čechy. Dvaadvacetiletá Bázlerová, členka pracovní skupiny Rada mladých, nedostudovala vysokou školu. Skončila se studiem – jak sama říká – kvůli vyhoření. Dnes spolupracuje jako junior poradkyně v týmu předsedy Senátu Miloše Vystrčila z ODS. A nově také jako influencerka s hnutím STAN,“ přibližuje Bobošíková.

A dodává: „Ponechme stranou, jak objektivní může být instagramové zpravodajství dvaadvacetileté nevystudované influencerky, která pracuje pro hnutí STAN. Co myslíte, je účast influencerky STAN v prezidentově Radě mladých dalším krokem k budování prezidentovy strany?“ táže se moderátorka.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Názorná , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusefilc , 09.02.2024 11:28:11
ukázka degenerace naší společnosti. Ještě tam chybí "momentálně zaostalej" Otík ze střediskové vesničky a jsou komplet. I když, pardon! Otík se na rozdíl od těchto, živil poctivě! Z těchhle mamánků, na sobě nikdo nikdy montérky neměl. Přece se nebudou živit jako nějaké "socky!" Stačí mít prázdno v hlavě, semtam nějaká depka a cesta na Hrad je otevřená.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…