Nedovolím zeleným fanatikům, aby nám zničili průmysl, ujistil Babiš. To se radši budeme soudit

11.01.2020 14:49

Premiér Andrej Babiš se s tím zase jednou nepáral. Zdůraznil, že do Česka nevpustí nelegální migranty, nenechá EU, aby nám zničila průmysl a pokud jde o amerického prezidenta Donalda Trumpa a jeho úder proti íránskému generálovi Kásimovi Sulejmánímu, Babiš by prý nevolil takto agresivní postup.

Nedovolím zeleným fanatikům, aby nám zničili průmysl, ujistil Babiš. To se radši budeme soudit
Foto: Repro ČT24
Popisek: Premiér Andrej Babiš přednáší svůj novoroční projev

Český předseda vlády Andrej Babiš (ANO) v rozhovoru pro Právo konstatoval, že se v tuto chvíli neobává vypuknutí další války na Blízkém východě, protože se mu zdá, že napětí mezi Spojenými státy a Íránem se přece jen zmírňuje.

K usmrcení velitele íránských jednotek Kuds generála Kásima Sulejmáního poznamenal, že jde o akci Spojených států a on osobně by takovýto postup nevolil.

Z toho, co se stalo, nejsem nadšený a taková agresivní řešení nepodporuji. Není to akce NATO, ale Spojených států, které dlouhodobě poukazují na Írán jako na hrozbu. Je tu plno věcí zpravodajského charakteru, které veřejnost ani pořádně neví. A jak říkám, pro USA byl Sulejmání terorista,“ zhodnotil situaci premiér.

Pozornost věnoval i nové „zelené politice“ EU, která chce snížit uhlíkovou náročnost celé ekonomiky. Babiš však zdůraznil, že „zeleným fanatikům“ nedovolí zničit český průmysl. Má prý určitý plán pro českou ekonomiku, ale novinářům odmítá dopředu prozrazovat, jakou strategii zvolí. Je si prý vědom toho, že v Česku je třeba bojovat proti suchu, protii kůrovci a tak podobně, takže bude usilovat o kroky, které napomohu udržení vody v krajině. Ale opravdu se postaví fanatikům.

„Nenecháme si od Evropy vnucovat věci, které by měly ohrožovat naše hospodářství. Určitě se nenecháme strhnout k fanatickým zeleným opatřením, která by ohrožovala náš průmysl. To se radši budeme soudit a budeme se v nejhorším dohadovat o sankcích,“ zaznělo jasně z úst premiéra.  

Zdůraznil také, že nikdy nekývne na povinné přijímání nelegálních migrantů v Česku. „Nelegální migranty jsme odmítli a odmítneme je vždycky, i kdybychom měli zaplatit penále. Nikdo kromě nás nebude rozhodovat, kdo bude u nás žít. To už jsem řekl stokrát,“ zdůraznil Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…