Neff hodnotí start očkování: Míra bordelu se nevymyká obvyklému standardu

16.01.2021 16:38

Spisovatel Ondřej Neff hodnotí průběh vakcinace v Česku a varuje vládu, že kampaň na podporu očkování bude spíš k smíchu než k užitku.

Neff hodnotí start očkování: Míra bordelu se nevymyká obvyklému standardu
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Ondřej Neff

Část lidí, kteří se dívají na sklenici piva, ze které se už někdo napil, řekne, že sklenice je napůl prázdná. Lidé z opačného tábora řeknou, že je napůl plná. Záleží na tom, jestli situaci hodnotí spíš pesimisticky, nebo spíš optimisticky. Faktem je, že se z té sklenice někdo napil.

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19? (Ptáme se od 14. 1. 2021)

44%
49%
hlasovalo: 15396 lidí
Ondřej Neff na serveru Neviditelný pes napsal, že v Česku před časem začalo očkování a v pátek se oficiálně rozběhl systém k očkování. Podle spisovatele se dalo čekat, že hned první den nastane nápor na registrační systém a že se tisíce lidí budou potýkat se zklamáním, že nebudou očkovány hned první den.

„Míra bordelu se nevymyká obvyklému standardu. Co je zjevné a na čem se může ušetřit: nemá smysl dělat nějakou propagaci. Zatím je zájem větší než sám produkt. Cílit propagaci na lidi, kteří nemají zájem, to vůbec nemá smysl. Ty, kteří váhají, nevěří, pochybují, ty přesvědčí výsledky. Až se to rozběhne a až se snad projeví pozitivní dopady (a pozor: to nepůjde rychle, to nepůjde v řádu týdnů), pak třeba změní názor. Slogany typu STŘÍKAČKA JE KLÍČ KE KLIDNÉMU ŽIVOTU budou spíš k smíchu než k užitku,“ varuje Neff.

Nabízí se podle něj otázka, co se bude dít, až někdo nepřijde na svůj termín očkování. Budou odchytáváni náhodní zájemci na ulici? Nebo lékař zavolá někomu známému?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…