Nefungují weby největších bank, příčinou jsou prý hackeři

06.03.2013 10:42

Ve středu ráno zkolabovaly weby největších českých bank. Je možné, že se jedná o hackerský útok. Po pondělním zablokování největších zpravodajských webů se tak jedná už o druhý masivní útok na významné internetové servery.

Nefungují weby největších bank, příčinou jsou prý hackeři
Foto: rep
Popisek: Hackerská skupina Anonymous

Podle posledních informací se problémy týkají webových stránek a rovněž aplikací pro elektronické bankovnictví. Problémy hlásí všechny největší české bankovní domy - Česká spořitelna, ČSOB, Komerční banka, Raiffeisenbank a Poštovní spořitelna. Naopak bez problémů prý fungují servery mBank či AirBank.

Například Česká spořitelna již serveru IDNES.cz potvrdila, že příčinou nedostupnosti serverů je kybernetický útok, vedený ze zahraničí. Technici se prý snaží postupně obnovit provoz. Interních systémů, umožňujících komunikaci s pobočkami, se prý útok nedotkl.  

Problémy prý mají rovněž stránky burzy cenných papírů, energetické burzy či centrálního depozitáře.   

Tento týden se jedná už o několikátý kybernetický útok na významné internetové servery. V pondělí ráno byly napadeny největší zpravodajské weby a problémy přetrvávaly pro celý den. Některé z internetových portálů byly zcela vyřazeny z provozu. V úterý byl podobně napaden největší a nejstarší český internetový vyhledávač.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…