Nejčistší kampaň má Okamura, Transparency hodnotí dost podivně, píše bloger

09.12.2012 9:21

Na výsledky agentury Transparency International, která bojuje v České republice s korupcí, se snesla kritika. Naposledy zveřejněný průzkum, podle kterého je nejtransparentnějším prezidentským kandidátem Jan Fischer, zkritizoval bloger Adam Rádl.

Nejčistší kampaň má Okamura, Transparency hodnotí dost podivně, píše bloger
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Tomio Okamura.

Ten se na svém blogu na stránce Idnes.cz podivuje: "Opravdu je kampaň pana Fischera, který vede nelegální kampaň ve státní firmě, nechá si posílát desítky milionů na účet od jednotlivých miliardářů, dostává 95% slevy v mediích a banky mu odpouštějí poplatky za příchozí platby tou nejtransparentnější a nejdůvěryhodnější?". Všímá si také toho, že nezávislí kandidáti obsadili poslední tři příčky. Kampaň Tomia Okamury je přitom podle Rádla jedna z nejprůhlednějších.

Poukazuje na to, že na kampaň známého českého podnikatele nepřispívají miliardáři milióny, ale bežní lidé částkami několika tisíců korun. Kromě toho kandidát nevede žádnou tištěnou ani letákovou kampaň a vede si transparentní účet. I přesto ale skončil s 12 procenty jako poslední na jedenácté příčce. "Ze lživé a účelově dehonestující kampaně, kterou vedou některá média si začínám pomalu zvykat, ale od sdružení s názvem Transarency International bych to nečekal," dodává naštvaný bloger.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

dezinfománie

Dobrý den, zajímalo by mě, co si myslíte o tomto komentáři Zahradila -https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Zahradil-ODS-Zaznamenanihodne-vyrony-dezinfomanie-755567. Dále by mě zajímalo, co s těmi dezinformacemi pořád máte a co za ně vlastně považujete? Protože se zdá, že tato vl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žádný Čech neuteče. 6 815 000 Kč za minibyt je jen začátek

12:45 Žádný Čech neuteče. 6 815 000 Kč za minibyt je jen začátek

Úrokové sazby klesají zatím jen pomalejším tempem a ani hypotéky příliš nezlevňují, což by mohlo vyv…