Nejdřív Zelenskyj, teď covid a finance. Jestli ho v USA zvolí, Fialu trefí

05.05.2023 14:32 | Ze sítí

Druhý kandidát demokratů na post amerického prezidenta Robert F. Kennedy mladší varuje před omezováním demokracie ve stylu autoritářských režimů, kterému v USA a Kanadě mohou čelit lidé s „nesprávnými názory“. Mohlo by se tak dít prostřednictvím finanční cenzury v rámci probíhající digitalizace peněz v centrálních bankách. Digitální peníze by totiž mohly v budoucnu nahradit běžnou hotovost v oběhu. „Digitalizace měny dala vládě bezprecedentní pravomoci sledovat a kontrolovat ekonomický život,“ upozorňuje synovec zavražděného prezidenta J. F. Kennedyho.

Nejdřív Zelenskyj, teď covid a finance. Jestli ho v USA zvolí, Fialu trefí
Foto: Repro Youtube
Popisek: Robert Kennedy junior - kandidát na amerického prezidenta

Kennedy mladší na twitteru varuje před finanční cenzurou politických nepřátel a lidí s „nesprávnými názory“, jejíž příklady se již postupně objevují. „Na finanční cenzuru politických nepřátel jsme zvyklí z autoritářských režimů. Nikoho nepřekvapilo, když Rusko zmrazilo více než 100 bankovních účtů spojených s opozičním vůdcem Alexejem Navalným. Ale udělala to i Kanada, která zablokovala více než 200 účtů lidí protestujících proti povinnému očkování,“ píše Kennedy s tím, že něco podobného si lze snadno představit i ve Spojených státech.

 

 

„I tady v Americe by vám jednoho dne mohli zmrazit bankovní účet kvůli vaší politice nebo komentářům na sociálních sítích,“ varuje Kennedy ml.

Takové jednání se navíc už v minulosti objevilo, jak upozorňuje Kennedy. „V roce 2010 společnosti Paypal, Visa a Mastercard na příkaz amerického ministerstva zahraničí pozastavily činnost serveru WikiLeaks. Společnost GoFundMe zase zablokovala americké účty pro zasílání finančních prostředků kanadským řidičům kamionů a místo toho plánovala věnovat peníze svým preferovaným charitativním organizacím, přičemž ustoupila, až když čelila žalobě,“ přibližuje případ Kennedy ml.

„Společnost PayPal upravila své zásady přijatelného používání a uložila uživatelům pokutu 2500 dolarů za šíření informací, které považovala za dezinformace; tuto změnu pod tlakem odvolala. Nicméně tisíce zákazníků ale v současné době žalují společnost PayPal za svévolné zabavení jejich účtů,“ jmenuje další podobné případy možný budoucí prezident.

 

 

Jedná se sice o rozhodnutí soukromých společností, ty ale podle něj často jednají ze strachu před Kongresem či regulačními orgány nebo přímo na jejich příkaz. „Jejich rozhodnutí přímo zasahují do našich práv. Možnost spořit a utrácet bez politických zásahů je předpokladem pro uplatnění smysluplného nesouhlasu, a proto ji budu hájit. Toto není pravicová nebo levicová záležitost. Jde o ochranu demokracie před mocnými zavedenými zájmy. Digitalizace měny dala vládě bezprecedentní pravomoci sledovat a kontrolovat ekonomický život,“ má jasno Kennedy.

Proto se razantně staví proti digitalizaci peněz centrálních bank (CBDC). „Jsem proti CBDC, které značně posílí moc vlády zašlapávat jakýkoliv projev nesouhlasu a jediným stiskem klávesy odřízne přístup k finančním prostředkům. Proto také podporuji bitcoin, který lidem umožňuje provádět transakce bez zásahů vlády. Bitcoin je záchranou pro lidová hnutí po celém světě,“ dodává Kennedy mladší.

 

 

Robert F. Kennedy na twitteru často vynáší ožehavá témata, začátkem týdne například prohlásil, že válce na Ukrajině se dalo zabránit, pokud by prezident Volodymyr Zelenskyj pronesl pouhých několik slov.

„Zelenskyj mohl téměř jistě zabránit válce s Ruskem v roce 2022 pouhým vyslovením několika slov: ‚Nevstoupím do NATO‘,“ uvádí ve svém tweetu k rusko-ukrajinskému konfliktu.

„Ale na nátlak neokonzervativců z Bidenova Bílého domu a násilnických fašistických elementů v ukrajinské vládě Zelenskyj integroval svou armádu do armády NATO a dovolil USA umístit podél ukrajinské hranice s Ruskem dlouhé 1200 mil odpalovací zařízení raket Aegis s jadernými zbraněmi,“ pokračuje Robert F. Kennedy mladší.

„Přiznejme si, že neokonzervativci chtěli válku s Ruskem, stejně jako chtěli válku s Irákem,“ uzavírá  Robert F. Kennedy mladší

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Je vidět, že i v USA jsou rozumní lidé, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusesafec , 05.05.2023 16:44:26
Nebyl by to špatný prezident USA, ale aby nedopadl stejně, jako jeho dva rodinní předchůdci v 60. letech minulého století. Je zajímavé, že ty nejlepší prezidenty USA většinou někdo zastřelí.

|  11 |  0

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…