Nejen lékař Pirk. Fischera podporuje i fotbalista Masopust a herec Přeučil

06.12.2012 10:13

Na kandidátském webu Jana Fischera se v sekci „podporují mě“ shromáždila řada umělců, sportovců, vědců a dalších osobností, kteří chtějí jednomu ze spolufavoritů prezidentské volby dát svůj hlas. Vyzdvihují na něm zejména jeho slušnost, vzdělání a pokoru.

Nejen lékař Pirk. Fischera podporuje i fotbalista Masopust a herec Přeučil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jeho kandidaturu zcela podporují manželka se synem

 Jana Fischera v jeho úsilí o získání prezidentské funkce již dříve podpořil kardiochirurg Jan Pirk. Ten na jeho webu napsal, že Fischera považuje za nejlepší volbu ze všech kandidátů. Kromě něj však bývalého předsedu úřednické vlády podporuje i mecenáška umění Dadja Altenburg- Kohl, která mu rovněž poskytla prostory pro jeho prezidentskou kancelář.

Fischera ovšem podporuje i řada jiných osobností. Z umělců například herec Jan Hrušínský, který vzkázal že „s Janem Fischerem se znám už více než 40 let a 40 let vím, že je to slušný a korektní člověk“. I režisér Zdeněk Troška jej považuje za jednoho z mála opravdu slušných a důvěryhodných lidí. Divadelník Milan Hein ocenil Fischerovo skvělé vystupování a fakt, že je respektovanou osobností i ve světě. „Se ženou tvoří representativní pár a společně se synem vzácně harmonické rodinné trio,“ myslí si. Pro herce Jana Přeučila zase expremiér zosobňuje slušnost, inteligenci a pokoru.

Fischer však zaujal i některé bývalé či současné sportovce. Fotbalista Josef Masopust jej prý uznával už jako úřednického premiéra, kdy si vedl velice dobře. Zaujal i hokejistu Patrika Eliáše s manželkou Petrou, kteří prý byli nadšeni z osobního setkání s prezidentským kandidátem, neboť je to vzdělaný člověk a přesto působí velice lidsky. Víru, že Jan Fischer bude dobře reprezentovat naší zemi, pak vyjádřil gymnasta Lukáš Konečný.

Prezidentský kandidát zaujal i Milana Horváta, předsedu Sdružení romských občanů v Lysé nad Labem. Udělal prý na něj opravdu velký dojem a navíc je důležité, že není závislý na žádné politické straně. Fischerova nezávislost oslovila i Eduarda Outratu, bývalého předsedu Českého statistického úřadu. Ředitelka Centra Franze Kafky Markéta Mališová usoudila, že Fischera nad ostatní kandidáty staví jeho rozum, cit a empatie.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dycky Most! Ale bez Penny Marketu. Ten špatně dopadl

11:10 Dycky Most! Ale bez Penny Marketu. Ten špatně dopadl

Dycky Most! Tahle hláška z legendárního seriálu o životě v severočeském městě evidentně neplatí pro …