Nejlepší ministr zahraničí za poslední léta, vychválil Schwarzenberg Petříčka

21.02.2021 16:18

Čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg o sobě říká, že nikdy nesmýšlel levicově, ale trvá na tom, že i na české politické scéně potřebujeme silnou levicovou demokratickou stranu. Proto nelibě nese úpadek ČSSD. Doufá, že Tomáš Petříček, ministr zahraničí, jako možný nový předseda sociální demokracii, opět posílí.

Nejlepší ministr zahraničí za poslední léta, vychválil Schwarzenberg Petříčka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

Ministr zahraničí Tomáš Petříček oznámil, že hodlá kandidovat na post předsedy sociální demokracie.

Karel Schwarzenberg ministrovi vzkázal, že mu drží palce. Podle svých vlastních slov nikdy nebyl příznivcem ČSSD, ale v Rakousku se seznámil s celou řadou sociálních demokratů, i v České republice znal řadu levicově smýšlejících osobností, kterých si vážil, jako byl Erazim Kohák, a je přesvědčen, že demokratická politická scéna se bez silné demokratické konzervativní partaje na jedné straně a silné demokratické levicové partaje na straně druhé neobejde.  

„Nyní sleduji naprostý úpadek této strany. Jak říkám, mám odlišné politické názory, ale kdyby tato strana vypadla z Poslanecké sněmovny, budou z toho mít prospěch komunisté a různé populistické strany a hnutí. Teď vzniká zdravá soutěž o předsednictví v této straně,“ uvedl kníže. 

 „Jan Hamáček opravdu neměl štěstí. Do čela ČSSD nastoupil v nejblbější době a mazaný premiér na něj bohužel navlékl opravdový chomout. To vedlo k sestupu sociální demokracie a nynější výsledky jsou pro tuto stranu opravdu hrozné. Nyní ho vyzývá bezesporu nejlepší ministr zahraničí za poslední léta Tomáš Petříček. Já mu přeji mnoho štěstí a doufám, že se mu podaří sociální demokracii zachránit. Pro demokracii u nás by to bylo dobré,“ zdůraznil.  

Sám Hamáček k Petříčkově kandidatuře poznamenal, že ministr ví, do čeho jde. Pozastavil se však nad tím, že jako ministr vlády Andreje Babiše hodnotí tuto vládu poměrně kriticky.

Petříček dal opravdu najevo, že jako předseda ČSSD by se k ANO Andreje Babiše nestavěl tak vstřícně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…