Nejoblíbenějším pražským starostou je starostka

04.01.2021 11:14

Průzkum popularity pražských starostů provedla agentura Phoenix research on-line v prosinci minulého roku. Měřila se oblíbenost zástupců městských částí od Prahy 1 do Prahy 15.

Nejoblíbenějším pražským starostou je starostka
Foto: Archiv JČ
Popisek: Jana Černochová, poslankyně a starostka Prahy 2 (ODS)

Anketa

Co byste chtěli, aby se znovu otevřelo?

4%
2%
3%
hlasovalo: 16811 lidí
Na prvním místě se umístila zástupkyně ODS Jana Černochová, jako nejlepší ji uvedlo patnáct procent dotázaných. Černochová vede Prahu 2 již čtvrté volební období a první příčku drží celkem stabilně.
 
Na druhé pozici se ziskem 14 procent se umístil starosta Prahy 6 Ondřej Kolář z TOP 09. Třetí a čtvrtou pozici obsadili starosta Prahy 7 Jan Čižinský z politického uskupení Praha 7 sobě a starosta Prahy 8 Ondřej Gros z ODS. Oba získali shodně po třinácti procentech. Pátá skončila starostka Irena Michalcová z hnutí ANO, jí podporu vyjádřilo celkem 12 procent respondentů.
 
Jedenáct procent dotázaných vybralo Petra Hejmu, starostu Prahy 1 z hnutí STAN. Po deseti procentech získali pirátský starosta Jiří Dohnal z Prahy 11 a David Vodrážka (ODS) z Prahy 13. Topkařský starosta z Prahy 3 Jiří Ptáček získal 8 procent. Starostka Prahy 5 Renáta Zajíčková obdržela sedm procent a Jan Adamec, který reprezentuje Piráty a vede Prahu 12, měl procent šest. 
 
Poslední tři příčky obsadil starosta Milan Wenzl (ANO) z Prahy 15, ten získal pouhá dvě procenta. Stejný počet výzkum přiřadil také Radku Vondrovi (TOP 09) - starostovi Prahy 14. A třetí od konce se umístila senátorka a starostka Prahy 10 Renata Chmelová se čtyřmi procenty. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…