Nejsou léky. Oni postihují naše děti... Z Václaváku proti Fialovi zahřměl Dufek

16.09.2023 15:01 | Reportáž

Tisíce lidí se sešly na Václavském náměstí v Praze na protestu proti vládě, který pořádá strana Právo Respekt Odbornost (PRO). Jedním z řečníků byl odborář Bohumír Dufek, jenž se pustil do šéfa odborů Josefa Středuly. "Je to člověk bez absolutní záklopky," uvedl.

Nejsou léky. Oni postihují naše děti... Z Václaváku proti Fialovi zahřměl Dufek
Foto: screen: Facebook
Popisek: Odborář Bohumír Dufek na demonstraci Česko proti vládě.

Vláda podle Bohumíra Dufka neplní to, co slíbila. "Kam jsme se dopracovali? Šest Čechů z deseti vychází velice obtížně se svým rozpočtem. Každý pátý člověk vydává 40 procent příjmů na bydlení. Každá desátá rodina nemá žádnou finanční hotovost. To je ta Fialova prosperita," rozhorlil se Dufek. 

"Jurečka se stal symbolem ožebračování důchodců! Český průměrný důchod je polovina minimální mzdy v Německu," burácel Dufek a dav křičel: Hanba, hanba! Poukázal i na chybějící léky v Česku. "Co to je za morálku, že nám vlastně de facto nechají postihovat naše děti? Myslím si, že je to jedna z velkých blamáží naší vlády. Již sedmé čtvrtletí za sebou se snižuje reálná mzda a tím se snižuje životní úroveň. Naši podnikatelé stále brečí, že na mzdy nemají. Konsolidační balíček, který byl občanům předložen, je neskutečný omyl, neřeší žádné zadlužování České republiky," dodal Dufek.


Demonstrace Česko proti vládě.

"Občané musí šetřit na potravinách, ale zisky nadnárodních řetězců dále rostou. Drzý Lidl porušuje i české zákony," řekl Dufek. 

"Chtějí nám zvyšovat daně. Nestačí, že obrali důchodce, chtějí obrat poctivě pracující obyvatelstvo. Co mě velice mrzí a je trapné, že požadavek superhrubé mzdy požaduje i odborář Středula. To je ten, který má rozpočet 60 milionů a z toho 25 milionů mu dává tato vláda," dodal Dufek, jenž podle svých slov se svou asociací dělá vše dobrovolně.

"Neúspěšný prezidentský kandidát blokuje svými nesmyslnými požadavky jakákoli jednání. Je to člověk bez absolutní záklopky," pustil se do šéfa odborářů Středuly Dufek.

"Věřím, že vyhrajeme, vše napravíme - ať žijí občané České republiky. Buďme svéprávní v našem státě," zakončil následně Dufek.

Před lidi dorazila také Václava Schreibová, předsedkyně odborů organiazce Eaton Elektrotechnika, jež spadá pod odborářský svaz KOVO, tedy součást ČMKOS. "Je načase, aby se spojily odbory, opozice, parlamentní strany, mimoparlamentní strany, které mají jediný cíl: demisi vlády. Sliby se u této vlády neplní. Ještě dnes nebudu vyzývat ČMKOS, je to zbytečné, odezva žádná. Chtěla bych vyzvat a požádat členy odborových organizací, dejte mandát předsedům a místopředsedům, aby měli oficiální mandát se připojovat k akcím," uvedla Schreibová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…