Nejstarší anti-babišovská skupina na FB podpořila Mládka. Šéfovi ANO vzkázala, že desetkrát ročně na dovolenou jezdí asi jen on

08.02.2017 16:11

Do mediálně atraktivní vřavy mezi ministrem průmyslu Mládkem a šéfem resortu financí Babišem vstoupila také sociální síť. Respektive nejstarší protibabišovsky zaměřená skupina Řekněte ANO ne, čítající téměř 20 tisíc fanoušků. Na své zdi ve středu vyvěsila obrázek, jenž poměrně vtipně glosuje výše popsaný spor.

Nejstarší anti-babišovská skupina na FB podpořila Mládka. Šéfovi ANO vzkázala, že desetkrát ročně na dovolenou jezdí asi jen on
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka s ministrem průmyslu a obchodu Janem Mládkem

„To, že Babiš jezdí na dovolenou přibližně 10x ročně, je známá věc. O to víc se ve sporu o „tarify“ stavíme za ministra Mládka, který jakožto ministr českého průmyslu hájí i naše zájmy! Babiš mimochodem zase ukázal, jak žije mimo realitu. V jeho nedávném komentu na fb vyčítá Mládkovi nedostatečnou snahu o vyšší roaming ze zahraničí na úkor domácího volání v Čechách. Proto připomínáme, každý průměrný Čech se na dovolenou do zahraničí nedostane tak často jako vy, pane Babiši, proto je nám mnohem bližší levnější volání u jihočeského rybníčku," uvedli správci skupiny.

Jako dokreslení situace přidali i níže uvedené obrázky. Babiše z Dubaje, Mládka na rybníčku v Jižních Čechách.

Shodný názor na Mládkovu "taktiku" mají i někteří oslovení odborníci, stejně jako zástupci resortu průmyslu. Podle nich logicky hrozí, že levnější volání ze zahraničí se budou operátoři snažit kompenzovat dražšími službami doma. „Pokud tedy pro asi pět procent českých zákazníků, kteří se za rok podívají za hranice, zlevníme cenu dat, doplatí na to zbývajících 95 procent, kteří nikam necestují," dodaly stránky resortu.

Do celé situace kolem mobilních operátorů vstoupil rovněž premiér Sobotka. Ten chce ve Sněmovně zrychleně prosadit novelu zákona o elektronických komunikacích, kterou by měl příští týden předložit vládě ministr průmyslu Jan Mládek (ČSSD). Po schůzce s ním a se šéfy Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) a Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) novinářům řekl, že návrh by měl rozšířit pravomoci ČTÚ, který by nově směl místo současných 20 milionů udělit sankci až do výše 50 milionů korun. V souvislosti s přechodem na standard pozemního televizního vysílání DVB-T2 je podle Sobotky na místě uvažovat o příchodu čtvrtého mobilního operátora.

Sobotka přiznal, že situaci řeší, protože Česko patří v Evropě mezi třetinu zemí, kde mají mobilní data nejdražší. „Vláda nemá přímé nástroje, kromě změny legislativy, jak by mohla do nepříznivé situace zasáhnout,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…