Největší vlastník nemovitostí CPI Property Group se zavázal snížit emise skleníkových plynů o třicet procent

26.03.2021 15:00

Společnost CPI Property Group, která je největším vlastník nemovitostí v České republice, Berlíně, Varšavě a regionu střední a východní Evropy, v současné době představil ambiciózní strategii ochrany životního prostředí. Cílem společnosti je snížit intenzitu emisí skleníkových plynů do roku 2030 celkem o 30 procent oproti úrovni z roku 2019. Součástí strategie k dosažení nově stanoveného cíle je také závazek přejít do roku 2024 na odběr a nákup elektrické energie výhradně z obnovitelných zdrojů.

Největší vlastník nemovitostí CPI Property Group se zavázal snížit emise skleníkových plynů o třicet procent
Foto: archiv redakce
Popisek: Logo CPI Property Group

Anketa

V případě, že byste mohli volit předsedu ČSSD, byste dali hlas

hlasovalo: 7334 lidí
„Upravené cíle skupiny v oblasti ochrany životního prostředí představují výrazný posun v našem úsilí přispět k řešení klimatické změny. Naším záměrem je sladit své cíle s Pařížskou dohodou, a proto budeme i nadále upřednostňovat udržitelný rozvoj v rámci celé skupiny,“ uvedla Petra Hajná, která je v CPIPG za udržitelný rozvoj zodpovědná.
 
Stanovení nových cílů vychází z dosavadní zkušenosti skupiny s naplňováním strategie ochrany životního prostředí skupiny z února 2019. Od té doby dokázala dosáhnout výrazných výsledků v naplňování svého cíle. Za rok 2019 dokázala skupina snížit emise o 1,4 procenta a očekává, že za rok 2020 bude moci oznámit snížení o více než 12 procent ve srovnání s předchozím rokem.
 
Na základě analýzy provedené ve spolupráci s externími poradci skupiny, obecně prospěšnou společností CI2, a Univerzitním centrem energeticky efektivních budov ČVUT v Praze tak CPI Property Group sladí své cíle snižování emisí s klimatickými cíli Pařížské dohody. 
 
Jedna z nemovitostí společnosti
 
 
Ve společnosti CPI Property Group věří, že přechod k elektrické energii vyrobené výhradně z obnovitelných zdrojů významným způsobem přispěje k celkovému snížení emisí skleníkových plynů skupiny a jsou si jisti, že jsou její nově stanovené cíle dosažitelné.
 
Nákup elektřiny vyrobené z obnovitelných zdrojů s sebou může nést zvýšené náklady. Předpokládá se však, že tyto náklady nebudou nijak významné. 
 
CPI Property Group bude navíc i nadále pokračovat v podpoře rozšiřování výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů i v kompenzování emisí, a to hned na několika úrovních. Berlínská dceřiná společnost Skupiny GSG Solar je největším místním výrobcem elektřiny ze slunečního záření. Další člen skupiny, Spojené farmy, jenž se zabývá udržitelnou zemědělskou výrobou, provozuje v ČR bioplynovou stanici. CPI Energo, provozovatel lokálních distribučních soustav v ČR, se bude i nadále zaměřovat na inovativní řešení a podporu produkce zelené energie. A konečně významné vlastnictví pozemků poskytuje CPI Property Group dlouhodobý potenciál udržitelného rozvoje a investic.
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…