Některé strany riskují. Chyby na kandidátkách musí odstranit do večera

29.09.2013 6:12

Již pouze dnešek mají strany, které se hodlají utkat o vstup do sněmovny, na nápravu chyb na kandidátních listinách. I když je pondělí posledním možným dnem k registraci, většina stran podle dostupných informací vše potřebné stihla již v pátek.

Některé strany riskují. Chyby na kandidátkách musí odstranit do večera
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební místnost

Tuto jistotu už mají seskupení, která se k volbám přihlásila například ve Zlínském a Karlovarském kraji. Vyřazení naopak hrozí zejména brněnské straně Aktiv nezávislých občanů, která do pátečního poledne mnohde nedoložila zaplacení patnáctitisícového volebního příspěvku. Z voleb bude patrně vyřazeno i hnutí Volební principy prázdných a blokovaných židlí (mandátů), které se přihlásilo jen ve středních Čechách.

Žádost ministerstvu vnitra o zapsání na seznam registrovaných stran a hnutí předložilo teprve v pondělí a navíc bez splnění zákonných podmínek. Strany většinou na kandidátkách opravovaly běžné nepřesnosti v titulech, věku nebo místu bydliště kandidátů. Od příštího týdne se budou moci soustředit na volební kampaň. Ve středu dostanou volební čísla, která jim vylosuje Státní volební komise, a od 14. října budou moci oslovit voliče prostřednictvím veřejnoprávní televize a rozhlasu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…