Někteří redaktoři ČT si zaslouží být namleti do maso... Konvička se prý zase utrhl ze řetězu

02.05.2016 17:27

„Už nejenom muslimové, ale už i my z ČT jsme pro pana Konvičku materiál pro namletí do masokostní moučky,“ napsal na svůj Twitter vedoucí zahraniční redakce České televize Michal Kubal a přidal screen z Facebooku.

Někteří redaktoři ČT si zaslouží být namleti do maso... Konvička se prý zase utrhl ze řetězu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Bloku proti islámu Martin Konvička

Kubal svým „tweetem“ reagoval na Konvičkovo dnešní vyjádření na Facebooku, kde údajně napsal, že "někteří redaktoři České televize, například... všichni víme… si zaslouží být namleti do masotentohentononc“. 

Nicméně dodejme, že zveřejněný status Martina Konvičky už o pár hodin později nebyl na facebookové stránce Islám v ČR nechceme, nebyl k nalezení.

Tímto bizarním výrazem se Konvička evidentně snažil vyhnout použití spojení „masokostní moučka“, které se v jeho internetových vyjádřeních objevilo už dříve, a za které na něho Státní zastupitelství podalo na začátku letošního dubna obžalobu kvůli podněcování k nenávisti.

Konvička na svém facebookovém profilu již v minulosti napsal: „Pokud vstoupíme do politiky, vyhrajeme volby, vás muslimové nameleme do masokostní moučky.“ V dalším případě Konvička napsal: „Koncentráky pro muslimy naštěstí budou, ne bohužel. Řekli si to sami.“

Konvička se podle žalobce dopustil podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod svými výroky na internetu. Trestní sazba v případě odsouzení se v tomto případě pohybuje od šesti měsíců do tří let.

Představitelé Bloku proti islámu už v minulosti uvedli, že celou kauzu vnímají, jako politicky objednanou. Úsvit a Blok proti islámu označily obžalobu Konvičky za „pokračování politické kriminalizace“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…