Nemáš roušku? Tady máš, ty de*ile! Mladíci za trest stříkají lidem agresivní sprej do obličeje

09.03.2021 20:32

Drsný způsob, jak donutit lidi nosit roušku nebo respirátor, vymyslela skupina mladíků v Turnově. Z fialového subaru na kolemjdoucí bez ochrany úst a nosu stříká neznámou agresivní látku. Mezi postiženými jsou například řidič sanitky, senioři nebo učitelka z mateřské školy, informuje iDNES.cz.

Nemáš roušku? Tady máš, ty de*ile! Mladíci za trest stříkají lidem agresivní sprej do obličeje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní vůz, ilustrační foto

„Jdu z práce, půl osmá večer. Přicházím ke svému autu na parkovišti, sundávám si batoh i respirátor, chci nastoupit. Najednou na mě najede cizí auto a z okénka se jenom ozve: ‚Tady máš, ty debile,‘ a pak mi v očích přistane něco pálivého,“ popsal serveru útok řidič sanitního vozu Tomáš Výrostek. 

Chování party mladíků jej velmi vystrašilo, běžel proto na pracoviště vypláchnout si oči a umýt obličej. „Nevím, co to bylo. Zprvu jsem se bál, že kyselina. Asi šlo o pepřák, protože ještě teď druhý den mě pálí a svědí obličej,“ posteskl si záchranář.

V autě, které z místa pak rychle odjelo, identifikoval několik lidí. Z vozu se ozývala hlasitá hudba a mladíci se smáli. Podobných případů z Turnova je hned několik. Lidé si je sdílejí na sociálních sítích. Scénář byl vždy podobný a pachatelé si záměrně vybrali kolemjdoucí, již neměli zakrytá ústa a nos.

Celý text ZDE.

„Viděl jsem je u Střelnice. Okénka auta stažená, zevnitř se ozývala hlasitá hudba a smích. Přibrzdili u nějakého starého pána, co tam venčil psa. Z okna na něj něco stříkli, auto hned rychle odjelo a pán utekl pryč,“ popsal incident svědek Miroslav Dočkal.

Policisté žádají poškozené lidi, aby se se svým svědectvím přihlásili. „Oznámení jsme nepřijali žádné. Abychom to mohli prošetřit, potřebujeme, aby se nám ozvali poškození nebo i svědci,“ uvedla krajská policejní mluvčí Ivana Baláková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …