Němcov je prý pro Západ zajímavý až jako mrtvola. Server rozebírá jeho smrt

08.03.2015 8:00

Boris Němcov byl zabit před několika dny, ale i po smrti dělí ruskou společnost. Server Týden.cz si všímá reakcí, které se ozývají z Ruské federace i po pohřbu tohoto liberálního politika, v situaci, kdy je tamní opozice silně v defenzivě a popularita ruského prezidenta Vladimira Putina dosahuje výšin, o kterých si politici na Západě mohou nechat jen zdát.

Němcov je prý pro Západ zajímavý až jako mrtvola. Server rozebírá jeho smrt
Foto: Grigorij Pasko
Popisek: Boris Němcov ve své pracovně při rozhovoru

Ruská opozice proti Vladimiru Putinovi je v tuto chvíli poměrně slabá. Zastřelený opoziční liberál Němcov, který kdysi patřil mezi blízké spolupracovníky Borise Jelcina, nebyl přes deset let ani členem ruského parlamentu. Byl z něj v zásadě disident, jehož hlas ale přesto neutichl. A různé reakce z Ruska ukazují, že tento muž dělí tamní společnost i po své smrti.

"Známý televizní moderátor Dmitrij Kiseljov využil atentát k tradičním výpadům proti jinak smýšlejícím a cizině. Je podle něj paradoxní, že Němcova jako žijícího opozičníka už Západ nepotřeboval, začal pro něj být opět zajímavý až jako mrtvola. Je to prý jako u Majdanu. Je třeba krev! Šokující vražda tak ani na chvíli neusmířila státní moc a liberální opozici. Rusko se nadále dělí na ty, kdo podporují Kreml, a nepřátele lidu, k nimž v očích Kremlu věrných patřil i zavražděný," upozorňuje server.

Ruští vyšetřovatelé teď prověřují čtyři možné cesty vedoucí k rozuzlení vraždy provedené takřka před branami Kremlu, přičemž politickou objednávku z nejvyšších míst předem vyloučili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…