Němcová: Zemane, národu bez umění zemře duše

13.10.2020 7:13

Končící poslankyně a čerstvě zvolená senátorka Miroslava Němcová (ODS) se pustila do prezidenta Miloše Zemana a popsala prezidentův plán, jak bojovat s koronavirovou pandemií. Podle Němcové obsahuje tři kroky. Jedním z nich je vyhladovění umělců, druhým zničení podnikatelů a třetím útok na bezpečnostní službu vlastního státu.

Němcová: Zemane, národu bez umění zemře duše
Foto: FB poslankyně Němcové
Popisek: Miroslava Němcová podporuje běloruské demonstranty proti Alexandru Lukašenkovi

Slovenská prezidenta Zuzana Čaputová vyzývá své spoluobčany k nošení roušek a k ohleduplné opatrnosti vůči lidem, které koronavirus ohrožuje více než jiné. 

Naproti tomu prezident Miloš Zeman vypustil z úst bonmot, že umělci svá nejlepší díla stvořili, když byli hladoví, také poznamenal, že v koronavirové krizi zkrachují ti neschopní a přišel s informací, že má materiál na šéfa Bezpečnostní informační služby Michala Koudelku.

Miroslava Němcová kvůli těmto slovům Zemana nešetřila.

„Národu bez umění zemře duše. Národu bez živnostníků zemře tělo. Až se to stane, udavač - hlava státu - odhodí mršinu národa do žumpy bezcharakternosti a zapomnění. To je jeho plán,“ zdůraznila Němcová na sociální síti Facebook.

Vůči Zemanovu počínání postavila do kontrastu plán ODS.

V prvé řadě je prý třeba chovat se statečně, i když to nebude snadné. Na umělce se podle Němcové nebude zapomínat právě proto, že jsou duší národa. Vedle toho podpoří podnikatele, na kterých stojí prosperita této země. A nakonec si podle Němcové bude ODS vážit lidí, kteří brání Českou republiku „a nedovolí, aby z ní byla rohožka Ruska a Číny“.

Němcová pevně věří, že se nakonec prosadí plán ODS a nikoli plán prezidenta Zemana.

Miroslava Němcová udeřila na prezidenta Zemana

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…