Němcová dostane od lékařů knihu. Má si přečíst o škodlivosti kouření

28.03.2013 19:51

Místopředsedkyně ODS Miroslava Němcová zřejmě nečekala, že odmítnutí ODS podpořit návrh zákona o zákazu kouření v restauracích spustí lavinu kritiky. A to přímo z těch nejvyšších míst - kapacity v lékařském oboru totiž zaslaly Němcové otevřený dopis.

Němcová dostane od lékařů knihu. Má si přečíst o škodlivosti kouření
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Leoš Heger

K němu také plánují přidat knihu, kterou o kouření napsalo na osmdesát českých doktorů. "Dopis jsem zatím nečetla, a tak se k němu nemohu vyjádřit," řekla serveru Idnes.cz Němcová. Pod dopis se podepsal i známý český lékař Jan Pirk či Pavel Pafko. Ty popudila laxnost ODS podpořit návrh zákona, který by zakázal kuřákům zapálení cigarety ve všech prostorách restaurace. Podle nich je povinnost politiků, aby dělali co nejvíce pro blaho národa a tento zákaz by měl pouze pozitivní důsledek.

Němcové plánují také poslat knihu o škodlivosti kouření a přiložit k němu následující vzkaz:."Protože z vašich vyjádření usuzujeme, že o škodlivosti kouření nemáte dostatek informací, zasíláme vám právě vydanou publikaci Závislost na tabáku, kterou napsalo osmdesát tři našich předních odborníků."

Návrh na absolutní zákaz vzešel od ministra zdravotnictví Miloše Hegera (TOP 09). Podle Němcové se ale jedná pouze o snahu strany zalíbit se voličům a získat tak v dalších volbách větší šanci dostat se do vlády. Ministr ale oponuje tím, že ostatní země, které na zákaz přistoupily, zaznamenaly zvýšení počtu návštěvníků restauracím a není se tak čeho obávat.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…