Německá média přiznávají tvrdou realitu: Přímo v centru Kolína nad Rýnem je no-go zóna

08.11.2017 10:15

Představitelé mediálního a politického mainstreamu v západoevropských zemích shodně odmítají připustit existenci no-go zón, kde převažují mezi obyvatelstvem přistěhovalci ze zemí třetího světa a panuje zde zvýšená nezaměstnanost i kriminalita. V posledních dnech však německá média mění své postoje.

Německá média přiznávají tvrdou realitu: Přímo v centru Kolína nad Rýnem je no-go zóna
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Stany si uprchlíci rozestavili hned na několika ulicích. Tábory migrantů ze Středního východu a z Afriky vyrostly odděleně

Zatímco ještě poměrně nedávno bylo z pohledu zastánců liberální přistěhovalecké politiky považováno za xenofobní a rasistické označovat některé okrajové části evropských metropolí za no-go zóny, nyní se začíná situace postupně měnit. V krátké době po sobě deník Die Welt a magazín Focus takto otevřeně označují část Kolína nad Rýnem – Ebertplatzt. Ačkoli se jedná o centrální část města, zdejší situace vykazuje všechny známky, které jsou vlastní klasickým no-go zónám.

Kolín nad Rýnem se dostal do centra pozornosti zejména po loňských silvestrovských oslavách, kdy byly stovky německých žen obtěžovány a některé z nich také znásilněny přistěhovalci. Jak je však nyní zřejmé, možná šlo jen o špičku ledovce a zhoršená bezpečnostní situace ve městě je každodenní realitou, a nikoli „výjimečným vybočením z normálu“, jak označovali příznivci otevřené migrační politiky tento incident.

Policie otevřeně připouští, že Ebertplatz se stal v podstatě základnou pro obchodníky s drogami ze zemí Afriky a arabského světa. Podle magazínu Focus v těchto místech jenom za poslední dobu došlo hned k několika incidentům, ve kterých hrají hlavní úlohu přistěhovalci. V polovině března zde byl ubodán k smrti dvaadvacetiletý občan Guinei a za hlavního podezřelého označila místní policie o tři roky staršího migranta z Maroka.

Jen o týden později potom dva migranti ze zemí severní Afriky napadli rozbitými lahvemi dva náhodné kolemjdoucí. Ačkoli problémy policie nezastírá a věnuje tomuto místu zvýšenou pozornost, přes 3000 zásahů došlo k zatčení jen devatenácti osob. Za „no-go zónu“ bez rozpaků označují Ebertplatz a jeho bezprostřední okolí také zdejší obyvatelé, kteří se obávají především vyřizování účtů mezi africkými a arabskými drogovými gangy.

Obavy z proměny kdysi poklidného místa mají především ženy, protože kromě prodeje drog a vzájemných půtek se právě ony stávají dalším terčem pozornosti přistěhovalců. „Tomuto místu se společně s ostatními ženami raději vyhýbáme. Stala se z něj no-go zóna. Mladí přistěhovalci popíjejí alkohol a kouří marihuanu už od poledních hodin a pokračují v tom až do noci. Zabírají všechny lavičky a svoji pozornost v opojné náladě soustřeďují hlavně na ženy,“ říká mluvčí místního občanského sdružení Ruth Wennemarová.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…