Německo: Další střípek z oslav silvestra. Smrtka máchla kosou, bohužel

09.01.2017 10:40

Oslavy příchodu nového roku údajně v Německu proběhly v poklidu. Nedošlo k hromadnému obtěžování žen, ale pouze k „jednotlivým případům obtěžování“. Přesto mají silvestrovské oslavy svoji první oběť. Stal se jí patnáctiletý syrský migrant.

Německo: Další střípek z oslav silvestra. Smrtka máchla kosou, bohužel
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Někteří migranti spí i přímo na ulici

K tragické události došlo v průběhu silvestrovské noci na předměstí Brém v Blumenthalu. Patnáctiletý syrský migrant byl napaden skupinkou mladíků. Podle informací serveru Weser Kurier došlo k tragickému incidentu těsně po půlnoci a chlapec utrpěl těžká zranění hlavy. V nemocnici byl uveden do umělého spánku a předevčírem zemřel. Policie zatím nepotvrdila národnost pachatelů, ale Weser Kurier píše, že „nejsou k dispozici informace, podle kterých by byli německého původu“.

Některá méně bojácná německá média mají za to, že neznámí pachatelé byli rovněž migranti. Vzhledem k politické korektnosti vládnoucí u policie i v mainstreamových médiích však není tato informace doposud potvrzena. Policie již pravděpodobně má potřebné údaje, ale v těchto případech vždy čeká až do poslední chvíle. Podobně tomu bylo v případě ženy skopnuté ze schodů v přistěhovalecké čtvrti Berlína Neukölln.

Policie nicméně vyloučila, že by měla vražda syrského chlapce xenofobní podtext. Prozatím se pouze ví, že hoch přiletěl do Německa ze Sýrie společně se svými rodiči. Doposud ani nebyl oznámen důvod, proč k hromadnému útoku na oběť došlo. Vyšetřovatelé prozatím pracují se všemi verzemi. Přes zveřejněné informace o tom, že pachatelé nebyli německého původu, nevyloučili prozatím ani účast příznivců krajní pravice.

K incidentu došlo, jak již bylo uvedeno, v přistěhovalecké čtvrti Blumenthal v Brémách, o které mnozí hovoří jako o „no-go zóně“. Pod tím pojmem se rozumí městská čtvrť, kterou ovládají přistěhovalecké (nejčastěji muslimské) gangy, panuje zde vysoká nezaměstnanost i kriminalita a problémy s prosazováním pořádku zde mají i samotní policisté. Podobných no-go zón existuje v Německu hned několik, ale vláda jejich existenci popírá.

Zvýšená kriminalita způsobená arabskými gangy, které se označují jako „Los Arabs“, Blumenthal trápila dávno před vznikem migrační krize. Již na podzim roku 2014 se bezvýchodností zdejší situace zabýval deník Bild, který ve svém říjnovém vydání oslovil několik místních obyvatel. Ti se shodli na tom, že se bojí o bezpečnost svoji i svých děti. Kritizovali také rozhodnutí radních zřídit v okolí jejich bydliště další azylové centrum.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…