Německo: „Zubožení uprchlíci“ hromadili zbraně. Chystali se znovu udeřit

03.05.2018 14:09

Policejní akce z časného rána v uprchlickém centru v Ellwangenu již skončila a média o jeho průběhu a výsledcích byla informována na tiskové konferenci. Díky včasnému zásahu se podařilo zabránit ozbrojenému odporu ze strany migrantů.

Německo: „Zubožení uprchlíci“ hromadili zbraně. Chystali se znovu udeřit
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Čekající na oběd

Hlavním cílem rozsáhlé policejní akce bylo zajistit třiadvacetiletého občana Toga, který se vyhýbal deportaci do Itálie. Policisté učinili předchozí pokus tento týden v pondělí, ale na odpor se jim postavilo sto padesát až dvě stě převážně afrických migrantů. Zasahující jednotka se nakonec stáhla a k finálnímu úderu došlo až před půl šestou ráno. Jak oznámil mluvčí policie na tiskové konferenci, zásahu se účastnily stovky policistů.

„Byla to situace, jakou jsme nikdy předtím nezažili. Vývoj byl skutečně nepředvídatelný,“ uvedl viceprezident policie Aalen Bernard Weber k pondělní a čtvrteční akci. Před čtyřmi dny se vydali zajistit mladého Afričana jen čtyři policisté ve dvou hlídkových vozech, kteří však proti mnohonásobné přesile neměli šanci. Tentokrát se policisté na zásah připravili důkladněji a neponechali již nic náhodě. Hlavní cíl byl splněn a třiadvacetiletý občan Toga byl zadržen.

Celý text v němčině najdete ZDE a ZDE.

Prozatím bude společně s dalšími sedmnácti klíčovými organizátory „vzpoury“ přemístěn do jiných uprchlických center v okolí. „Tento postup přinesl v minulosti úspěch,“ komentoval tiskový mluvčí policie Aalen s tím, že policisté při razii našli velké množství peněz a zjistili, že nemalá skupina migrantů plánovala postavit se policii k ozbrojenému odporu. Chtěli tak v budoucnu zabránit dalším snahám úřadů o jejich deportaci.

„Na příští zásah policie se plánovali ozbrojit. Při razii jsme narazili na několik zbraní a dalších nebezpečných předmětů, které jsme zabavili,“ uvedl mluvčí policie na dopolední tiskové konferenci, která následovala bezprostředně po skončení akce. Podle dostupných informací došlo i při dnešním zásahu policie k násilnostem, po kterých zůstalo několik zraněných na straně policie i obyvatel uprchlického centra.

Jeden z migrantů utrpěl zranění po skoku z okna a někteří další si přivodili drobná zranění, když kladli odpor zasahujícím policistům. Také v jejich řadách došlo ke zraněním a přímo na místě museli být ošetřeni tři strážci spravedlnosti. Jejich zranění však nebyla vážnějšího charakteru a mohli téměř okamžitě pokračovat ve své práci. K dispozici bylo na místě zraněným přes třicet záchranářů a dalších šedesát bylo připraveno za plotem tábora.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…