Německo staví očkovací centra a má plán na minuty. U nás Babiš teprve vybírá zmocněnce, lamentují noviny

14.12.2020 18:46

Premiér Andrej Babiš (ANO) navrhuje zmocněnce, který bude zodpovědný za očkování v Česku. Měl by jím být exministr zdravotnictví Roman Prymula. Oproti tomu Německo již staví očkovací centra. Píše to server Novinky.cz.

Německo staví očkovací centra a má plán na minuty. U nás Babiš teprve vybírá zmocněnce, lamentují noviny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Testování na onemocnění COVID-19

Jedno z očkovacích center vzniká například pod prosklenou střechou arény v berlínském Treptowě. Prostor má rozlohu 70 tisíc metrů čtverečních a pro očkování má být připraven v úterý. V Česku však teprve vláda představí zmocněnce pro očkování, jímž by se měl stát exministr zdravotnictví Roman Prymula. Ten zároveň dnes přiznal, že v přípravách na očkování Česko zaspalo. 

Německo chce své občany co nejrychleji proočkovat ve velkém počtu lidí. V nemocnicích na to podle mluvčího německého ministerstva zdravotnictví Hanno Kautze není prostor. A Německo chce být rychlé. Většina spolkových zemí tak skutečně finišuje s přípravami svých očkovacích center. V metropoli by mělo být do tří měsíců proočkováno 450 tisíc lidí, což je deset procent populace. 

„Je lepší mít připravená očkovací centra a mít zpoždění s vakcínou, než aby to bylo obráceně: mít vakcínu a žádná očkovací střediska,“ uvedl ministr zdravotnictví Jens Spahn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…