Německý autobus hrůzy: Syrští migranti se porvali jako zvěř. Neuniklo ani batole

29.12.2016 6:52

V neděli ráno evakuovaly úřady v německém Augšpurku přes padesát tisíc lidí kvůli likvidaci nevybuchlé bomby ze druhé světové války. Vedle této události však museli místní obyvatelé čelit násilí ze strany migrantů.

Německý autobus hrůzy: Syrští migranti se porvali jako zvěř. Neuniklo ani batole
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Ilegální tábor zvaný "džungle" opouštějí jeho obyvatelé

Jak píše místní deník Augsburger Allgemeine, k násilnostem došlo v neděli večer v autobusové lince 1, která směřovala do čtvrti Lechhausen. Lidé se vraceli zpátky do svých domovů po úspěšném zneškodnění bomby, ale místo poklidného návratu domů byli pasažéři tohoto autobusu svědky brutální bitky mezi syrskými uprchlíky. Vyšetřování doposud probíhá a policisté přesně netuší, proč k hromadné rvačce došlo.

Spekuluje se, že se migranti pohádali kvůli dětskému kočárku. Jak uvádí místní deník, policisté proto žádají očité svědky, aby se s vyšetřovateli podělili o své zkušenosti. Vyšetřování probíhá velmi obtížně, protože všichni zúčastnění pochází ze Sýrie a nikdo z nich není vůči policii příliš sdílný. Zraněno bylo každopádně několik osob a mezi nimi i rok a půl staré dítě. Jeden z útočníků údajně dokonce prokopl dětský kočárek a i ostatní řádili jako smyslů zbavení.

Řidič autobusu se ve chvíli nejprudších bojů rozhodl otevřít dveře, aby zajistil bezpečné pokračování v jízdě ostatních pasažérů. Syřané se následně přesunuli ven, kde pokračovali ve rvačce až do příjezdu policie a sanitky. Celkem se zákroku zúčastnilo dvanáct policistů a čtyři zdravotníci, kteří se nejprve věnovali ošetřování malého dítěte. Ošetřit zranění však museli zdravotníci i několika hlavním aktérům bitky.

Neméně bouřlivá je také internetová diskuze pod článkem. Reakce diskutérů ukazují, že Němci už jsou z narůstajícího počtu trestných činů migrantů skutečně frustrovaní. „Dovede si někdo představit, jak jsou naše životy omezovány a jak postupně přicházíme o svobodu? Postupně ztrácíme kontrolu nad situací v naší vlastní zemi. Když například pozvu hosty do svého domu a oni mě zbijí a zdemolují nábytek či něco ukradnou, tak je přece nepozvu znovu,“ napsala čtenářka Klara F.

Německé úřady sice neustále tvrdí, že zločinnost uprchlíků není v průměru vyšší než trestná činnost páchaná samotnými Němci, ale mnoho lidí považuje takové tvrzení spíše za propagandu než za reálný obraz skutečnosti. Jenom za posledních několik týdnů média informovala o ženě skopnuté ze schodů v berlínském metru, ženě vláčené za rozjetým automobilem, znásilněné a zavražděné studentce či naposledy o zapálení spícího bezdomovce. U všech těchto případů vyšetřování ukazuje na migranty.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…