Němečtí politici vědí o zločinech páchaných uprchlíky, prozrazuje novinářka. A tají je...

21.01.2016 19:58

Mária Pešeková žije v německém městečku Bornheim. Na serveru Pravybreh.cz popsala, že její spoluobčané vítali uprchlíky. A teď s hořkou pachutí sledují, co se v jejich zemi děje. Policista, který s uprchlíky pracuje prý raději odmítl poskytnout rozhovor, aby snad nebyl obviněn z rasismu, kdyby popsal, co uprchlíci páchají. O tom se prý v Německu nesmí mluvit. A právě to je problém.

Němečtí politici vědí o zločinech páchaných uprchlíky, prozrazuje novinářka. A tají je...
Foto: wikipedia
Popisek: Německá vlajka.

Občané malého městečka Bornheim žili poklidně, byli uvyklí si pomáhat a pořádat mnohé kulturní akce. Když nastala uprchlická vlna, občané se postavili výzvě čelem a snažili se pomoci lidem prchajícím před válkou. A teď?

Radní městečka Bornheim musí řešit otázku, kde uprchlíky ubytují. Prozatím jich mezi deseti tisíci obyvateli žije asi 800, ale počítá se s tím, že na jaře jejich počet stoupne na patnáct set. Běženci jsou ubytováni v kontejnerových objektech, kde normálně tráví své dny sezonní dělníci. Až se tito budou potřebovat vrátit k práci, městečko bude muset vyřešit otázku, jak naloží se stovkami uprchlíků.

Stojí za pozornost, že o problémech s uprchlíky se raději nesmí moc mluvit, aby mezi občany nezavládly „přehnané obavy“. Jeden ze známých novinářky pracuje jako policista a nyní dohlíží na uprchlíky v Pasově.

Celý text zde

„Když jsem se ho snažila přesvědčit k poskytnutí rozhovoru, odmítl. Někdo by ho mohl obvinit z rasismu a nesnášenlivosti. V Německu se o kriminalitě uprchlíků totiž nemluví. Významní politici Severního Porýní-Vestfálska (NRW) zabývající se bezpečnostní politikou (od sociálních demokratů přes křesťanské demokraty, liberály a zelené) byli již v říjnu 2014 informovaní o zločinech páchaných uprchlíky, kteří bydlí v NRW. Šlo o gangy žadatelů o azyl ze severní Afriky, kteří pod vlivem alkoholu přepadávají a obtěžují občany a rabují v obchodech. Členové výboru napříč politickým spektrem ovšem nechtěli zneklidnit občany a s těmito informacemi nešli na veřejnost – z obav ze stigmatizace uprchlíků, popisuje situaci autorka.

Pokud bude německá politická scéna dál zamlčovat některé činy, povede to jen k tomu, že občané přestanou svým politikům věřit. Pak teprve nastanou velké problémy.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…