Nemocí covid-19 to nekončí, varuje Světová zdravotnická organizace

27.12.2020 19:19

Šéf Světové zdravotnické organizace Tedros Adhanom Ghebreyesus varoval, že s pandemií koronaviru bohužel nic nekončí a další nebezpečné nemoci budou dál sužovat svět. Bohužel jedeme dál. Pokud se lidé nebudou snažit zvrátit klimatickou změnu, přijdou podle šéfa WHO další pandemie.

Nemocí covid-19 to nekončí, varuje Světová zdravotnická organizace
Foto: pixabay.com
Popisek: Zdravotnictví, ilustrační foto

Tedros Adhanom Ghebreyesus o Vánocích varoval, že se lidstvo chová krátkozrace. Teď zrovna vynakládá velké peníze na vyřešení koronavirové pandemie a do ohnisek nemoci covid-19 posílá peníze i materiální pomoc, ale až strach z nemoci opadne, na všechno se zapomene.

Ghebreyesus má však za to, že by lidstvo zapomenout nemělo, protože koronavirem podle jeho názoru nic nekončí. Mohou přijít další pandemie. Riziko jejich výskytu prý poroste s tím, jak se bude zhoršovat životní prostředí na planetě.  

„Historie nám říká, že to nebude poslední pandemie. Epidemie jsou součástí života. ... Jakékoli úsilí o zlepšení lidského zdraví je odsouzeno k zániku bez boje proti změně klimatu,“ zdůraznil.

Na jeho slova upozornil server Deutsche Welle.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…