Nenávist pokračuje. Posprejovali krajský sekretariát KSČM. Pouze PL mají foto z místa činu

13.03.2018 10:55

Dům, který v Českých Budějovicích patří komunistické straně, někdo posprejoval hanlivými nápisy. Na to ParlamentníListy.cz upozornil tamní zdroj, který zaslal i několik fotografií. Jak vidno, společenská nálada, která v minulých dnech vedla k mohutným protestům například proti Zdeňku Ondráčkovi či Andreji Babišovi, pokračuje.

Nenávist pokračuje. Posprejovali krajský sekretariát KSČM. Pouze PL mají foto z místa činu
Foto: Vít Hassan
Popisek: Komunistický první máj v Brně

Sám premiér Babiš přitom považuje takzvanou Ondráčkovu kauzu za nešťastnou. Poukázal na to, že v prosinci 2017 Ondráčka volili takřka všichni politici napříč politickým spektrem. Jako pro člena komise pro něj hlasovalo na 170 zákonodárců včetně zákonodárců z ODS a z TOP 09. A teď se tu prý vypráví, že sledujeme nějaký nový únor 1948. „To je samozřejmě nesmysl,“ kroutil hlavou premiér v demisi na obrazovkách ČT.

Zdálo se mu také, že opozice přispěla ke zvolení Zdeňka Ondráčka do čela sněmovní komise pro kontrolu GIBS, aby mohla posléze mluvit o novém Únoru a vyzývat občany k demonstracím.   

„Oni k tomu přispěli, aby tady se mohlo demonstrovat. Údajně tady byly ty demonstrace objednány čtyři dny dopředu. Já to nevím. Ale na těch demonstracích se demonstrovalo proti mně. Já jsem se v neděli večer omluvil a potom jsem dostal další vlnu nenávistných SMS,“ posteskl si Babiš.

Podobné reakce zjevně vyvolávají také komunisté. Ti se už v minulosti potýkali s projevy nenávisti vůči své politice, kterou ovšem dlouhodobě podporuje zhruba deset procent ze všech voličů. Při volbách do zastupitelstev obcí v roce 2014 ostatně KSČM právě v Českých Budějovicích získala 10,31 procenta a šest mandátů v místním zastupitelstvu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…