Neodstoupím, to si musí vyřešit pan Pecina, vyštěkl Červíček. Pak naštvaně odpochodoval

03.12.2013 16:47 | Zprávy

Ministr vnitra Martin Pecina vrátil k policii Petra Lessyho a uvedl, že očekává, že Martin Červíček odejde z funkce policejního prezidenta. Pecina připomněl, že Červíček se už dříve opakovaně vyjádřil v tom smyslu, že pokud bude Lessy navrácen do funkce, vyvodí z toho důsledky. Červíček však podle svých slov v současnosti nevidí důvod, aby to udělal.

Neodstoupím, to si musí vyřešit pan Pecina, vyštěkl Červíček. Pak naštvaně odpochodoval
Foto: hns
Popisek: Martin Červíček

"Nikdo z vás určitě nepochybuje, že je absolutní nesmysl, aby policii vedli dva lidé," řekl novinářům Martin Červíček. Tím podle něj Martin Pecina sice jeden problém vyřešil, ale jiný zase nastolil. "Nezbývá mi než vyzvat ministra vnitra, aby řešil situaci zákonnými prostředky," dodal emotivně.

Je prý ale rád, že zůstal faktickým šéfem policie, když Petr Lessy dostal dovolenou. "Já jsem si dovolil vás svolat k tomu, abych se vyjádřil trošku k něčemu jinému. To není o právním sporu, to dokonce není o Martinu Červíčkovi, to je o principech," překvapil pak.

Podle svých slov totiž čelil tlakům od ministra Peciny, co se týče personálních otázek. V těch prý mezi nimi panoval nesoulad a mohl to být i důvod pro to, aby mu Pecina doporučil odejít a vrátil Lessyho do funkce. "Mám dojem, že motivace k dnešním událostem je trochu jiná," dodal.

Červíček na tiskové konferenci informoval, že měl s ministrem Pecinou v poslední době neshody, když odmítal vyhovět jeho požadavkům na personální změny. Konkrétně šlo o šéfa protikorupčního Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality a tři krajské šéfy, u nichž se Pecina domáhal odvolání.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…