Neodstoupím, to si musí vyřešit pan Pecina, vyštěkl Červíček. Pak naštvaně odpochodoval

03.12.2013 16:47

Ministr vnitra Martin Pecina vrátil k policii Petra Lessyho a uvedl, že očekává, že Martin Červíček odejde z funkce policejního prezidenta. Pecina připomněl, že Červíček se už dříve opakovaně vyjádřil v tom smyslu, že pokud bude Lessy navrácen do funkce, vyvodí z toho důsledky. Červíček však podle svých slov v současnosti nevidí důvod, aby to udělal.

Neodstoupím, to si musí vyřešit pan Pecina, vyštěkl Červíček. Pak naštvaně odpochodoval
Foto: hns
Popisek: Martin Červíček

"Nikdo z vás určitě nepochybuje, že je absolutní nesmysl, aby policii vedli dva lidé," řekl novinářům Martin Červíček. Tím podle něj Martin Pecina sice jeden problém vyřešil, ale jiný zase nastolil. "Nezbývá mi než vyzvat ministra vnitra, aby řešil situaci zákonnými prostředky," dodal emotivně.

Je prý ale rád, že zůstal faktickým šéfem policie, když Petr Lessy dostal dovolenou. "Já jsem si dovolil vás svolat k tomu, abych se vyjádřil trošku k něčemu jinému. To není o právním sporu, to dokonce není o Martinu Červíčkovi, to je o principech," překvapil pak.

Podle svých slov totiž čelil tlakům od ministra Peciny, co se týče personálních otázek. V těch prý mezi nimi panoval nesoulad a mohl to být i důvod pro to, aby mu Pecina doporučil odejít a vrátil Lessyho do funkce. "Mám dojem, že motivace k dnešním událostem je trochu jiná," dodal.

Červíček na tiskové konferenci informoval, že měl s ministrem Pecinou v poslední době neshody, když odmítal vyhovět jeho požadavkům na personální změny. Konkrétně šlo o šéfa protikorupčního Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality a tři krajské šéfy, u nichž se Pecina domáhal odvolání.

Na svém postu prý nelpí, nemá však dojem, že by odváděl špatnou práci. "Po dlouhé době policie nabírá lidi," uvedl příklad. "Já to vnímám osobně tak, že od doby určité nejistoty přes stabilizaci se dostáváme k určité naději," míní Červíček. "Já v současné době nevidím důvod, abych odstupoval z funkce policejního prezidenta," uzavřel své stanovisko.

"Trvám na principech, trvám na tom, že tady rok a půl vedu policii k nějaké stabilizaci," dodal naštvaně. "Já v tuhle chvíli zůstávám v pozici policejního prezidenta, abych řídil policii," zopakoval s tím, že v této funkci zůstane do té doby, než bude zákonně rozhodnuto jinak.

"Promiňte, ale všichni, jak tady jste, tak vnímáte, že policie byla v nějaké fázi rozhádanosti," obrátil se na novináře a dodal, že teď má ale výsledky. "Já jsem připraven na cokoliv. Běžte se podívat ke mně do kanceláře, já mám vyklizeno," řekl. Na závěr Červíček po několika otázkách novinářů zdůraznil, že celou věc způsobilo rozhodnutí ministra Peciny, který si ji také musí vyřešit, naštvaně shrábl papíry a rázným krokem odešel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…