Nepotřebujeme, když nám někdo servíruje holuby, co nám budou lítat do huby v roce 2035, odpálil Babišovy vize Zaorálek

22.06.2017 21:21

ČSSD příští týden představí nového volebního manažera a vedení s krajskými lídry probere detaily kampaně před letošními sněmovními volbami. Vyplynulo to z dnešního zasedání úzkého vedení strany. Volební lídr Lubomír Zaorálek po jednání novinářům řekl, že strana také mírně upraví své logo. Grémium strany se dnes vrátilo i k výroku předsedy Senátu Milana Štěcha (ČSSD) z minulého týdne o živnostnících, který kritizovali politici napříč stranami. Úřadující šéf ČSSD Milan Chovanec uvedl, že si strana živnostníků váží.

Nepotřebujeme, když nám někdo servíruje holuby, co nám budou lítat do huby v roce 2035, odpálil Babišovy vize Zaorálek
Foto: ReproFoto: TV Prima
Popisek: Bývalý ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) v pořadu Partie.

"Bylo to pracovní jednání, až nezajímavé, kde jsme se bavili, co je v kampani připraveno a jak to do příštího pátku připravíme, abychom mohli lídrům prezentovat představu vizuální i obsahovou, co po nich budeme chtít," řekl novinářům po schůzce v pražském Lidovém domě Zaorálek. Příští pátek chce strana na tiskové konferenci prezentovat krajské lídry kandidátek, kampaň i nového volebního manažera.
Stratégem kampaně byl do minulého týdne poslanec a místopředseda ČSSD Jan Birke, který ale dal svou funkci k dispozici poté, co se funkce předsedy sociální demokracie vzdal kvůli klesajícím preferencím premiér Bohuslav Sobotka. Kampani i straně dočasně šéfuje statutární místopředseda Chovanec, Zaorálek se ujal role volebního lídra.

Zaorálek dnes vyzval ostatní strany, aby představily jasně formulované politické programy. "Abychom věděli, s kým máme tu čest a co od dotyčných můžeme čekat," uvedl v narážce na dnes představenou knihu předsedy ANO Andreje Babiše s názvem O čem sním, když náhodou spím, která je jeho vizí roku 2035 v Česku. "Úplně nepotřebujeme, když nám někdo servíruje nějaké holuby, co nám budou létat do huby v roce 2035," řekl Zaorálek. Babišovi vyčetl, že jeho sny jsou jen propagačním marketingovým trikem.

Zaorálek si přeje zvýšit dynamiku kampaně a to, aby se do ní nezapojovala jen centrála v Lidovém domě, ale řada straníků v regionech. Změny by se mělo dočkat i logo. "Grémium je tady ve shodě, jde o úpravu volebního loga. Není to žádná revoluce, je to takový redesign nebo facelift, jak se to říká," řekl.

Grémium se zabývalo i vyjádřením Štěcha z minulého týdne, který mluvil o zvýšení odvodů pro živnostníky jako způsobu, jak získat firmám zaměstnance. Sklidil za to kritiku politiků včetně některých straníků. "ČSSD si živnostníků a jejich práce velmi váží. Naším cílem je, aby měli pro své podnikání co nejlepší podmínky. Výrok kolegy Štěcha byl nešťastný, byl ale zčásti vytržen z kontextu," uvedl v tiskovém prohlášení Chovanec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…