Nepřátelé lidstva. Zelenskyj odhalil další akci Ruska

07.07.2022 7:31 | Ze sítí

„Takové věci může udělat jen nepřítel civilizace a lidstva.“ Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj popsal, co Rusové napáchali v Charkově. Poslal také vzkaz do Kremlu.

Nepřátelé lidstva. Zelenskyj odhalil další akci Ruska
Foto: Volodymyr Zelenskyj FB
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Rusové odpálili rakety na pedagogickou univerzitu v Charkově. Světové veřejnosti to oznámil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve svém dalším nočním projevu.

„Dnes byla v Charkově ruským raketovým úderem zničena Pedagogická univerzita - hlavní budova, posluchárny, univerzitní muzeum, vědecká knihovna. Takhle přesně vypadá ruská invaze. Pokud jde o definici barbarství, tak právě takovýto útok jí odpovídá. Takové věci může udělat jen nepřítel civilizace a lidstva – odpálit rakety na univerzitu, pedagogickou univerzitu,“ řekl Zelenskyj.

Jedním dechem dodal, že ani toto ruské barbarství Ukrajince nezlomí a ti budou dál bránit svou zemi, dokud nezvítězí. I s pomocí moderních západních zbraní, jejichž využití prý konečně začalo přinášet své ovoce.

„Konečně máme pocit, že západní dělostřelectvo – zbraně, které jsme dostali od našich partnerů – začalo pracovat velmi důkladně. Jeho přesnost je přesně taková, jaká je potřeba. Naši obránci zasazují velmi přesné údery na skladiště a další místa, která jsou důležitá pro logistiku okupantů. A to výrazně snižuje útočný potenciál ruské armády. Ztráty okupantů se budou každý týden jen zvyšovat, stejně jako obtížnost jejich zásobování,“ přislíbil Zelenskyj Kremlu.

S pomocí moderních zbraní Ukrajinci podle Zelenského osvobodí celou svou zemi a to včetně měst na jihu jako jsou Cherson či Melitopol. Rusové tam prý sice blokují servery jako YouTube, aby se obyvatelé okupovaného města nedozvěděli, že Ukrajinci na jihu dosahují úspěchů, ale to podle prezidenta nic nemění na tom, že se i jih Ukrajiny dočká osvobození od jha ruské okupace.

„Využijte každou příležitost, abyste lidem v okupovaných oblastech řekli, že si je pamatujeme a bojujeme za ně. Bojujeme za celý náš jih, za celý ukrajinský Donbas – nejbrutálnější konfrontace je momentálně tam, u Slovjansku a Bachmutu. Bojujeme za Charkovskou oblast. Okupanti by si neměli myslet, že jejich pobyt v naší zemi je dlouhodobý a že převaha jejich dělostřelectva je věčná,“ pravil Zelenskyj.

Prozradil, že jako prezident usiluje o navázání, uchování a upevnění vztahů Ukrajiny se zeměmi Latinské Ameriky, ale také s africkými zeměmi. Už proto, že právě africké země nejvíc ohrožuje ruská snaha o vyvolání potravinové krize.

„Dnes jsem také mluvil s prezidentem Mosambiku – blahopřál jsem jeho zemi ke zvolení do Rady bezpečnosti OSN a věřím, že Afrika by měla získat větší zastoupení na mezinárodních platformách a při řešení globálních problémů. Právě africké země jsou nyní nejvíce ohroženy potravinovou krizí vyvolanou Ruskem a my musíme udělat vše pro to, abychom donutili teroristický stát k odblokování ukrajinského zemědělského exportu,“ prohlásil Zelenskyj.

Než se rozloučil s diváky, poděkoval Irsku za to, že podporovalo udělení statusu kandidátské země na členství v EU Ukrajině a také za to, že se irské úřady podílí na vyšetřování ruských válečných zločinů. Poděkoval i osobně irskému premiérovi, který přijel do Kyjeva.

„Každý ruský vrah, mučitel a násilník, který přišel do naší země, bude pohnán k odpovědnosti. A nezáleží na tom, jak dlouho splnění tohoto úkolu potrvá. Žádný z okupantů nemůže počítat s tím, že by mohl zůstat v klidu,“ uzavřel ukrajinský prezident svou promluvu.

Pak se tradičně rozloučil zvoláním „sláva Ukrajině“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…