Nepříjemnost pro Rittiga. Čeká ho zřejmě další noc ve vězení, výslechy pokračují

27.09.2014 20:57

Návrhy na vazbu pro lobbistu Iva Rittiga a dalších devět obviněných v kauze tunelování firmy Oleo Chemical se budou řešit zřejmě až v noci. Stále totiž pokračují výslechy svědků, oznámila dnes pražská vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová.

Nepříjemnost pro Rittiga. Čeká ho zřejmě další noc ve vězení, výslechy pokračují
Foto: twitter.com
Popisek: Ivo Rittig

Advokát jednoho z obviněných Daniel Volák řekl novinářům po 18:30 hod., že se procesní úkony chýlí ke konci. Skupina zadržená v pátek kromě vyvádění peněz z Oleo Chemical podle vyšetřovatelů prala špinavé peníze a krátila daně.

Zadržené cestovní pasy

„Teď už finišují poslední úkony tohoto dne," řekl Volák, obhájce provozního ředitele Oleo Chemical Radomíra Kučery. Na otázku, zda lze očekávat návrhy na vazbu, odpověděl, že je to věc státního zastupitelství. „Já osobně jsem podal návrh na propuštění mého klienta ze zadržení," uvedl Volák. Kučera podle něj dopodrobna vypovídal a poskytl součinnost. Podle Volákových informací mají všichni obvinění zadržené cestovní pasy.

Rittigova advokátka Katarína Kožiaková Oboňová řekla, že dnešní a páteční výslechy by mohly pomoci tomu, aby Rittig do vazby nemusel, protože by pominula obava z ovlivňování svědků. Pokud budou všichni svědci vyslechnuti, mohl by jít tedy lobbista domů. O možných vazbách pro Rittiga a další obviněné rozhodne obvodní soud pro Prahu 5, uvedla Česká televize.

Policie v pátek v souvislosti s kauzou údajného vytunelování Oleo Chemical zasahovala na různých místech v Praze včetně Rittigovy vinohradské rezidence. Ve skupině zadržených jsou podle médií kromě Rittiga jeho právníci Karolína Babáková a David Michal či lidé z vedení Oleo Chemical. Jedním z obviněných je také Rittigův obchodní partner Peter Kmeť zastupující firmu Cokeville Assets z Panenských ostrovů. Aktuální případ týká dodávek pro společnost Čepro, státního distributora paliv, řekla serveru Lidovky.cz Rittigova právnička.

Kmeť byl už dříve obviněn spolu s Rittigem, Michalem a dalším lobbistovým advokátem Markem Stubleym v případu údajně předražených jízdenek pro pražský Dopravní podnik. Nynější kauza Oleo Chemical podle lobbistovy advokátky už žádnou souvislost s dopravním podnikem nemá, ale obvinění stojí na podobné smlouvě s Cokeville Assets jako v případě jízdenek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…