Nepřizpůsobiví žádný důchod nedostanou. Mě nezajímá, co chce Brusel. Aplaus pro Okamuru a espéďácké pivo ve Zlíně

22.08.2021 17:44 | Reportáž

REPORTÁŽ „Nepřizpůsobiví žádný důchod mít nebudou“, rozohnil se Tomio Okamura během Českého Jarmarku ve Zlíně. Druhá zastávka předvolební tour SPD měla podobný úspěch jako premiéra v Olomouci. Atmosféra byla v pěkném letním dni výborná, dorazily opět stovky návštěvníků a ohlášení provokatéři nakonec chyběli.

Nepřizpůsobiví žádný důchod nedostanou. Mě nezajímá, co chce Brusel. Aplaus pro Okamuru a espéďácké pivo ve Zlíně
Foto: Daniela Černá
Popisek: Český jarmark SPD - Zlín

Anketa

Je dobře, že BIS podle tvrzení prezidenta Zemana odposlouchává jeho okolí?

hlasovalo: 12720 lidí
Po sobotním úspěchu v Olomouci se Český Jarmark SPD v neděli přesunul do sousedního Zlínského kraje. Na náměstí Míru dorazily v průběhu odpoledne opět stovky lidí.

Zlín má pro Tomia Okamuru zvláštní význam. Právě zde v roce 2012 triumfem v senátorských volbách zahájil svou politickou kariéru. Nyní do krajského města přivezl předvolební Český Jarmark, na kterém SPD dává lidem možnost nakoupit si za rozumné ceny produkci od českých farmářů.

Sám Okamura během sobotního večera po Jarmarku v Olomouci zvládl ještě dvě předvolební zastávky v Prostějově a sousedních Vrahovicích, aby ve 12 hodin byl opět připraven na putovním pódiu předvolebního jarmarku.

Před zahájením zlínského jarmarku se na sociálních sítích objevily výzvy k narušování akce, ovšem obavy z konfliktu s oponenty se ukázaly jako plané. Na náměstí Míru dorazili jen lidé s upřímným zájmem o SPD a produkci jarmarku.

Ve Zlínském kraji vede kandidátku SPD dvojice zkušených lékařů Vladimír Zlínský – Jaroslav Dvořák. To ovlivnilo i volbu témat, Tomio Okamura více hovořil o pandemii a opatřeních. Je podle něj nezbytné, aby se děti vrátily bez podmínek do škol, a odmítl povinné očkování.

Lídr kandidátky SPD ve Zlínském kraji Vladimír Zlínský. Foto: Daniela Černá

Z dalších témat ve svém projevu zmínil například zestátnění exekutorů, ale největší ohlas měla témata migrace a nepřizpůsobivých. Jejich zvýhodňování podle Okamury musí skončit. V souvislosti s důchodovou reformou poznamenal, že „nepřizpůsobiví žádný důchod mít nebudou“. Neznamená to, že by nedostali nic, měli by dostat tzv. minimální důchod na úrovni životního minima, čímž by se zohlednil jejich příspěvek do důchodového systému.

Aplaus sklidilo též Okamurovo prohlášení: „Česká republika musí být na prvním místě, nezajímá mě, co chce Brusel.“

Tomio Okamura a Radim Fiala ve Zlíně. Foto: Daniela Černá

Kandidáti SPD se představili ve Zlíně. Foto: Daniela Černá

Radim Fiala se věnoval tématu českých potravin, které stálo za akcí Český Jarmark. Ta má podpořit české zemědělce a jejich produkci. Fiala z pódia hovořil o vytlačování českých výrobků a bramborách z Egypta, na kterých si prodejci mastí kapsy.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Chceme se vrátit k českému zemědělství. Pokud jsme schopni udělat konkurenci západním firmám, nemůžou nás oholit. Jinak je to v pytli,“ varoval.

Na jarmarku se objevilo i speciální pivo „Espéďácký speciál 2021“, nabízené v ceně patnáct korun za půllitr. Tak jako v Olomouci i zde byl o něj velký zájem.

Pivo za 15 korun. Foto: Daniela Černá

Český jarmark SPD ve Zlíně. Foto: Daniela Černá

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…