Nerudová: Nárok na důchod dříve. To musíme prosadit

25.07.2022 7:54 | Ze sítí

Bývalá rektorka Mendelovy univerzity, ekonomka a kandidátka na prezidentku Danuše Nerudová se na svém twitterovém účtu věnovala odchodu do důchodu. Podle jejích slov musejí lidé v Česku pracovat nejdéle. Do diskuse se zapojil i ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Nerudová: Nárok na důchod dříve. To musíme prosadit
Foto: Archiv Danuše Nerudové
Popisek: Danuše Nerudová, bývalá rektorka Mendelovy univerzity

„35 let! V ČR musejí lidé pracovat pro získání důchodu nejdéle ze zemí OECD. Důchodová komise pod mým vedením proto navrhovala zkrácení doby na 25 let. Doporučuje nám to každý rok i OECD. Doufám, že vláda najde k tomuto kroku odvahu a zkrácení se dočkáme už v připravované reformě,“ poznamenala Nerudová ve svém tweetu.

„Máme to již v návrhu, který byl minulý týden odeslán na vládu,“ zaregoval následně v diskusi ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL).

„A je vám známo, že populace stárne? Kde budeme brát pro všechny peníze?“ zeptal se pak v diskusi jeden z uživatelů, načež zareagoval exposlanec za TOP 09 Miroslav Kalousek.

„Samozřejmě že po pětadvaceti letech to nemůže být ‚full benefit‘, ale jen částečný. Strop na plný důchod v 65 letech by se měl naopak zrušit,“ uvedl, s čímž Nerudová souhlasila. „Přesně tak,“ napsala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…