Nerudová bere státní plat a dělá kampaň, přišlo nařčení

23.11.2022 9:41 | Ze sítí

Publicistka Jana Bobošíková vyložila veřejnosti svůj pohled na prezidentskou kandidátku Danuši Nerudovou. Zdůraznila to, co by uchazečku o Hrad pravděpodobně ani trochu nepotěšilo.

Nerudová bere státní plat a dělá kampaň, přišlo nařčení
Foto: Repro Youtube
Popisek: Bývalá rektorka Mendelovy univerzity a kandidátka na prezdientku, Danuše Nerudová

Jana Bobošíková natočila další díl svého internetového pořadu Aby bylo jasno. Posvítila si v něm na ekonomku Danuši Nerudovou, uchazečku o Hrad, jejíž hvězda popularity stoupá a postupně se dotahuje na favority prezidentské volby Andreje Babiše a generála ve výslužbě Petra Pavla, který se s Babišem přetahuje o vedení prezidentského pelotonu.

„Tomu, kdo sleduje politickou situaci, patrně neunikla ‚válka blondýn‘, která vzplála mezi bývalou moderátorkou České televize a ambasadorkou Pochodu za demokracii Světlanou Witowskou a kandidátkou na prezidentku Danuší Nerudovou. Ta nebyla ambasadorkou Pochodu za demokracii, ale jen hostkou spoluorganizátora průvodu. A ambasadorce Witowské vadilo, že hostka Nerudová šla v Pochodu za demokracii v čele. Kupodivu, ani jedné z dam nevadí, co píše spoluorganizátor pochodu sokolovský primář Straka o prezidentu republiky,“ rozpovídala se Bobošíková a poté ukázala screen Strakova tweetu z 18. listopadu, kde stálo: „Aneb kdo líp vylíže zech**né trosce pos**nou pr**l.“ „Tolik slova člověka, kterého Danuše Nerudová označuje za svého kamaráda,“ dodala publicistka.

Podle Bobošíkové v dohadování mezi Witowskou a Nerudovou „létalo peří“. Publicistka zdůraznila, že současný partner Witowské patří do úzkého týmu generála Petra Pavla.   

Bobošíková taktéž upozornila, že Nerudová vyučuje na Mendelově univerzitě v Brně, takže je placena z peněz daňových poplatníků, ale teď podle všeho nemá volno. A přesto se naplno věnuje prezidentské kampani.

„Buď je Danuše Nerudová turbožena, nebo by měl stát zkontrolovat, za co se na veřejné Mendelově univerzitě profesorům vyplácejí peníze. Základní plat profesora se na její fakultě pohybuje kolem 50 tisíc korun. Bez příplatků,“ zaznělo od Bobošíkové s tím, že tento plat pochází z peněz daňových poplatníků.

Jedním dechem dodala, že ještě jako rektorka Mendelovy univerzity příliš nehlídala náklady na fungování univerzity. „Za peníze daňových poplatníků svěřila vybrané zaměstnance univerzity do rukou hned tří koučů,“ upozornila Bobošíková s tím, že koučové měli např. bránit vyhoření pracovníků. „Smlouvy se pohybují v řádech statisíců. Platíme my, ze státního přece krev neteče,“ poznamenala Bobošíková

Upozornila též, že Nerudová jako rektorka nechala utratit takřka 850 tisíc korun za obraz a za reklamní předměty z dílny brněnského umělce Petra Kvíčaly. Ten ji teď jako kandidátku na prezidentku podporuje.

Nakonec Bobošíková vytáhla ještě jednu kauzu a upozornila, že za časů rektorky Nerudové uzavřela Mendlova univerzita smlouvy s německou a rakouskou firmou na to, že dopomohou studentům k získání doktorského titulu na Mendlově univerzitě. Část peněz, které za „studijní balíčky“, které studenti zaplatili, doputovala i do univerzitní pokladny. Německá společnost prý slibovala, že doktorát bude možné získat bez toho, aby student navštěvoval přednášky.

„Sama Nerudová k tomu uvedla, že u této kauzy sehrála roli hajného, který chytil pytláka. Jenže Národní akreditační úřad uvedl, že vysoká škola měla lépe nastavit systém kontroly kvalit studia a přijmout příslušná opatření proti podvodům při studiu. To vše se dělo za rektorování Danuše Nerudové,“ uvedla Bobošíková.

Nakonec se publicistka zeptala, zda bude Nerudová tou prezidentkou kandidátkou, která přinese Česku změnu.

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…