Nerudová k demonstraci: Strach vede k radikalizaci. Vláda musí ujistit lidi

04.09.2022 20:31 | Ze sítí

Kandidáti na prezidenta generál Petr Pavel a ekonomka Danuše Nerudová se na svých twitterových účtech vyjádřili k demonstraci, jež se uskutečnila v sobotu na Václavském náměstí. „Včerejší demonstraci není namístě zlehčovat. Strach je mocná zbraň, která vede k radikalizaci. Je na vládě, aby dala jasně najevo deseti milionům lidí, že udělá vše, co bude třeba, aby měli na zaplacení účtů za energie,“ zmínila mimo jiné Nerudová.

Nerudová k demonstraci: Strach vede k radikalizaci. Vláda musí ujistit lidi
Foto: Repro Youtube
Popisek: Bývalá rektorka Mendelovy univerzity a kandidátka na prezdientku, Danuše Nerudová

„Včerejší demonstraci stejně jako její hodnocení z velké části ovládají emoce. Ty nás k řešení problémů neposunou. Mnoho lidí má oprávněně obavy a nedostávají od vlády odpovědi, které by je uklidnily. Je třeba oddělit obavy a nesouhlas s dosavadním řešením krize od extremismu,“ napsal na svém twitterovém účtu Petr Pavel.

„Na můj vkus je to slabé, řídké, opatrnické a alibistické vyjádření. Ale v prezidentské kampani se to může hodit,“ zareagovala na jeho tweet senátorka Miroslava Němcová (ODS).

„Bezpečnost ČR by bez členství v NATO a EU byla ohrožena. Včerejší demonstraci tak není namístě zlehčovat. Strach je mocná zbraň, která vede k radikalizaci. Je na vládě, aby dala jasně najevo deseti milionům lidí, že udělá vše, co bude třeba, aby měli na zaplacení účtů za energie. Slova Václava Havla pak dnes platí dvojnásob. ‚Přirozenou nevýhodou demokracie je, že těm, kdo to s ní myslí poctivě, nesmírně svazuje ruce, zatímco těm, kteří ji neberou vážně, umožňuje téměř vše,‘“ nechala se slyšet ekonomka Danuše Nerudová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…