Nerudová postrašila syny poslancem ANO. „Ubohé dno“, vzkázala pak

02.03.2024 20:07 | Monitoring

Lídryně kandidátky STAN v eurovolbách Danuše Nerudová se na sociální síti pustila do europoslanců hnutí ANO za to, že se zdrželi při hlasování o podpoře Ukrajiny. Tím podle ní „ohrožují bezpečnost Česka i Evropy“. Jeden z nich, Ondřej Knotek, jí vzkázal, aby zanechala „té demagogie“.

Nerudová postrašila syny poslancem ANO. „Ubohé dno“, vzkázala pak
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Danuše Nerudová

„Europoslanci hnutí ANO se zdrželi hlasování o podpoře Ukrajiny. To je hodnotová věc, ve které se nemůžete zdržet,“ rozčilovala se ekonomka Nerudová na sociální síti X.

A že tímto europoslanci z hnutí ANO „ohrožují bezpečnost ČR i Evropy“. „Svým nepostojem ohrožujete bezpečnost ČR i Evropy. Jediné hodnoty, o které hnutí ANO očividně jde, je rostoucí zisk Babišových firem. Styďte se!“ vyjevila Nerudová.

Svými slovy zvedla ze židle poslance Evropského parlamentu Ondřeje Knotka (ANO), jenž jí pod příspěvkem odepsal: „Paní Nerudová, nechte prosím té demagogie. Zdrželi jsme se, protože se nám to ukládá jako povinnost,“ podotkl ve své reakci.

A doplnil. „Pokud se sami rozhodneme dát třeba 2x tolik, tak klidně. Ale proč nám to má někdo nařizovat? Ale chápu, vy si tam chcete jít hlavně sednout a poslouchat.“

Předním se Nerudová kriticky opřela do poslance hnutí ANO Martina Kolovratníka za to, že na sociální sítí sdílel příspěvek, který říká, že europoslankyně Veronika Vrecionová (ODS) je „oběť sexuálního násilí Alexandra Křivohuba“. „Ubohé nejnižší dno. Toto v politice nemá co dělat. Budu vás dávat za odstrašující případ mým synům a jen doufám, že nemáte dcery,“ reagovala Nerudová na Kolovratníka.

Ten vzkázal, že jde o ukázkový příklad dvojího metru: „Jejich sprosté urážky našeho tábora jsou v pořádku. Naopak – moje sdílení jedné ironické nadsázky je smrtelný hřích,“ dodal poslanec hnutí ANO Kolovratník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Natálie Brožovská

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…