Neschopný Babiš, nezodpovědný Zeman. Co bude dál, to ví možná Lavrov. Konec vyjednávání o vládě očima Kalouska

06.04.2018 13:28

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek má jasno v tom, kdo může za současné politické napětí. Hlavní viníkem je podle Kalouska jednoznačně údajně neschopný, trestně stíhaný premiér v demisi Andrej Babiš (ANO). A vedle něj prezident Miloš Zeman. Kalousek také vysvětlil proč.

Neschopný Babiš, nezodpovědný Zeman. Co bude dál, to ví možná Lavrov. Konec vyjednávání o vládě očima Kalouska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Ve čtvrtek večer Andrej Babiš oznámil, že krachla jednání o koaliční spolupráci s ČSSD. Zatímco premiér v demisi Babiš tvrdí, že jednání vybouchla na tom, že ČSSD chtěla resort vnitra pro svého předsedu Jana Hanáčka, sociální demokracie to podává tak, že odmítá uznat své trestní stíhání za  problém, který je třeba řešit i na politické úrovni.

Kalousek má jasno v tom, kdo je hlavním strůjcem situace, ve které nemáme stabilní vládu ani takřka půl roku po volbách.

„Zásadní překážkou pro dosažení vlády s důvěrou není povolební pat, ale osoba Andreje Babiše. Prezident alespoň s minimální odpovědností k Ústavě a své zemi by teď pověřil druhým pokusem jiného politika. Co udělá ten náš, to ví jen on. Možná ještě Lavrov...,“ napsal na sociální síti Facebook.

„Řešit se musí příčina, nikoliv důsledek. Příčinou dnešního stavu je neschopnost Andreje Babiše dojednat vládu s důvěrou. Volby na jeho neschopnosti nic nezmění. Změnu může přinést jen jmenování jiného premiéra,“ poznamenal také.

Pro server Novinky.cz Kalousek dodal, že Babiš má několik možností, jak sestavit vládu. Některé z možností zahrnují také účast demokratických stran. Jenže to by Babiš musel opravdu jednat o sestavování vlády. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…