Neskutečná pitomost, kritizuje prohibici kandidát do Senátu za ODS

15.09.2012 12:20

Lékař Jiří Bitner, který bude za ODS na podzim kandidovat do Senátu, kritizuje rozhodnutí ministra zdravotnictví Leoše Hegera vyhlásit prohibici. Ta podle Bitnera poškodí všechny obchodníky a jen zvýší zločinnost.

Neskutečná pitomost, kritizuje prohibici kandidát do Senátu za ODS
Foto: hns
Popisek: Prohibice, ilustrační foto

Ministrův postup Bitner nechápe hlavně proto, že podle něj nejprve přihlížel a nic nedělal, nevyhlásil včas zákaz prodeje alkoholu ve stáncích, a nyní udělal další nelogický krok. „Opravdu si myslíte, že vám v 5hvězdičkovém hotelu nalijí panáka metylalkoholu? Opravdu si myslíte, že láhev 12leté skotské whisky koupené v supermarketu může být pančovaná?“ ptá se lékař.

SLEDUJEME téma: Metylalkohol

„Co dělá policie? Co dělá naše slavná televize Nova a bulvární tisk, který všechno vypátrá ještě dříve než policie? Teprve včera jsem někde viděl padělané viněty asi 4 značek, které našli ve Zlíně. Tuzemák, nějaká vodka, meruňkovice a snad albánská borovička. Tady by byl na místě okamžitý a naprostý zákaz prodeje těchto značek a kontrola všech lahví ve všech obchodech. Ale proč zakazovat všechno?“ pokračuje kandidát na senátora.

Prohibice navíc podle Bitnera poškodí všechny poctivé provozovatele obchodů a restaurací. „Černý obchod samozřejmě pokvete, stejně tak pašování ze zahraničí. Nedělejme si iluze, že na tržnicích nebude alkohol i nadále k sehnání. Tím se naopak sníží kvalita dostupného alkoholu a projeví se výpadek ve výběru spotřební daně,“ zkritizoval Hegera Bitner.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…