Neskutečná sketa! Jaroslav Kubera totálně a veřejně ztrhal Feriho

07.09.2018 7:32

Komunální volby jsou stále blíž a ve volebním boji přituhuje. Dobře je to vidět v Teplicích, kde mnohaletý primátor Jaroslav Kubera (ODS) tvrdě zaútočil na Dominika Feriho z TOP 09. Opravdu tvrdě. A Dominik Feri mu nekompromisně vrátil ránu. Podívejte se sami.

Neskutečná sketa! Jaroslav Kubera totálně a veřejně ztrhal Feriho
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Místopředseda Senátu PČR Jaroslav Kubera pořádal seminář

Předvolební boj nám běží na plné obrátky. Politici v komunálních volbách slibují bezpečnější hranice, bohatší Česko nebo víc parkovacích míst. A také se vymezují proti sobě navzájem. Strany, které spolu 4 roky vládly v koalici v řadě měst, se od sebe snaží odlišit, aby si volič vybral právě je. K jednomu takovému střetu momentálně dochází i v Teplicích na severu Čech. Dlouholetý primátor Jaroslav Kubera (ODS) pro páteční MF Dnes popsal, jak a proč je zklamán z nejmladšího českého poslance Dominika Feriho (TOP 09).

„Neskutečná sketa. Teď, těsně před volbami – protože věděl, že s TOP 09 nemají sami šanci – se spojil s opozicí,“ vystartoval Kubera hned na začátku rozhovoru. „Netušil jsem, že mu to tak stoupne do hlavy. Nechodí na jednání rady ani zastupitelstva. Od té doby, co je poslancem, už vůbec ne. Vznáší se v nebesích kdesi okolo Poslanecké sněmovny,“ pálil dál ostrými slovními náboji.

„Navíc kromě toho, že prosadil veřejný klavír, do kterého bouchají Romové, toho moc nenavrhoval ani nedělal. Miloš Zeman napsal knihu Jak jsem se mýlil v politice. Já bych mohl napsat: Jak jsem se mýlil ve Ferim,“ dodává.

Jenže prostor dostal i Feri. A ukázal, že v politickém souboji pro ránu nechodí daleko. „To jsou pěkné lži, tradiční rukopis Jaroslava Kubery. Na rady chodím, byť na tu poslední nemohu, protože koliduje s jednáním Sněmovny. Co se týče kritiky mojí práce, on sám přece hlasoval pro náš návrh revitalizace prostoru Janáčkovy sady nebo pro zvýšení finanční podpory spolkům a pro další věci,“ nebral si servítky Feri.

Důrazně odmítl, že by se choval jako „podrazák“, což naznačuje Kubera. TOP 09 se prý jen dohodla s opozičními stranami v Teplicích, že budou spolupracovat po komunálních volbách a už teď považovali za důležité rozšířit počet radních v Teplicích. A to se Kuberovi nelíbilo.

Kubera se rozhodl, že bude na primátora kandidovat i posedmé. Šestkrát uspěl. Přemýšlel prý sice o tom, že už to zabalí, ale stále je přesvědčen, že ODS potřebuje pomoc. A stejně tak nehodlá nechat miliardu v rozpočtu města na „rozfofrování“ někomu jinému.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…