Netrebko zákaz. Jako Haas, ten byl zase Žid. To se musí zastavit! Vyskočil burcuje

06.08.2023 9:15 | Komentář

NEDĚLNÍ RÁNO S IVANEM VYSKOČILEM Tahání politiky do sportu, dvojí metr u sportovců i diskuse nad tím, zda u nás vystoupí nebo nevystoupí sopranistka Netrebko. To vše je prý herci a členu Klubu 2019 Ivanu Vyskočilovi proti, jak říká, šimpanzí srsti. Vysvětluje také, kdo ho šimpanzem vlastně nazval. „Ostuda naší země,“ dodává k tomu, co se děje kolem ruských sportovců a zmíněné Netrebko a neradostně připomíná Hugo Haase. Na závěr přidává poněkud peprnější „povzdech obyčejného občana“.

Netrebko zákaz. Jako Haas, ten byl zase Žid. To se musí zastavit! Vyskočil burcuje
Foto: Facebook
Popisek: Ivan Vyskočil na protivládní demonstraci KSČM v Kroměříži

„Moji milí čtenáři, prázdninový čas a já se vám ozývám s novou identitou. Ano, píše vám šimpanz. Tak nás nazval veleduch pan Šarapatka po našem „Vysílání z gauče“, které děláme s Pavlem Černockým. Zhodnotil nás pod titulkem Šimpanzi mluví. Rozhodně se nehodlám proti tomu nějak bránit, ani polemizovat s p. Šarapatkou, kdo z nás je větší šimpanz, protože pro mne je šimpanz milé, roztomilé a družné zviřátko, a tak jsem tou přezdívkou víceméně potěšen,“ směje se Ivan Vyskočil. „Ale chci mluvit o něčem jiném, co je mi poslední dobou velmi proti mé šimpanzí srsti.“

Ostuda, tahání politiky do sportu! A dvojí metr…

„Téměř se stydím za svou zemi, když čtu, které tenistce a jiným sportovcům byl odepřen vstup na sportovní utkání konaná u nás. Je to vpravdě ostuda, toto tahání politiky do sportu! Navíc se na tom ukazuje, že dvojím metrem se měří nejen u nás. Copak by mohli američtí sportovci vyjet na jediný mezinárodní turnaj po všech těch válkách s tisíci mrtvými, které Amerika rozpoutala po celém světě?“ ptá se. „Nebudu všechny vyjmenovávat, neb jsou nám dobře známé. Jen za všechny to surové bombardování Srbska, bez jakéhokoliv posvěcení od OSN, a je úplně jedno, dají-li mu přízvisko ‚humanitární‘. Nevím, jak dalece je to humanitární pro rodiče, kteří přitom přišli dítě, nebo stačilo, že miminka při bombardování blízko nemocnice všechna ohluchla. Přesto američtí sportovci se vesele zúčastňují všech sportovních her a samozřejmě s americkou vlajkou na prsou. Já jsem zásadně proti tahání politiky do sportu, a tak proti účasti sportovců všech zemí pod jejich vlajkami nic nemám. Jen mne pobuřuje, proč jedni mohou a druzí ne, ačkoliv mají stejné máslo na hlavě?“ zamýšlí se herec a jde dál.

Další řiť, do které se noříme? A připomínka Hugo Haase

Anketa

Má ruská pěvkyně Anna Netrebko vystoupit v Obecním domě v Praze?

95%
3%
hlasovalo: 19426 lidí
„Druhé téma je velmi podobné. Zda bude v Praze zpívat světově uznávaná sopranistka Anna Netrebko? Často slyšíme nářky na to, že jako národ jsme málo hrdí na svoje češství. Jenže ono platí staré české, že ryba smrdí od hlavy. Tak mi poraďte, jak máme být hrdí, když nás reprezentuje takové vedení. Ano, i pan Pospíšil, pražský zastupitel, je takový reprezentant našeho vedení. Myslíte si, že se slučuje s naší národní hrdostí, když on se jde servilně zeptat na ukrajinské vyslanectví, jestli tady může zmíněná Anna Netrebko zpívat? On sám nemá koule na to, aby rozhodl, ať tak, nebo onak? Ale on se na to musí jít ptát?“ žasne Ivan Vyskočil.

A dodává. „Asi tak, jako když se kdysi sedláci-nevolníci museli chodit ptát vrchnosti, jestli si můžou uspořádat třeba dožínkovou slavnost. Nevěděl jsem, že za pražské zastupitelstvo tu rozhoduje Ukrajina. To je pro mne další nóvum. A protože mnohokrát píšu o tom, jak máme sami suverénně rozhodovat o naší zemi a nebýt stále ponoření v něčím zadku, ať tím, nebo oním směrem, tak je mi docela líto, že je tu další řiť, do které se noříme,“ pokyvuje smutně a ještě smutněji podotýká. „Ale nejhorší je na tom, že jediné provinění Anny Netrebko, a ostatně i těch sportovců, je to, že jsou občany Ruské federace. Je to ostuda naší země, protože mnozí z nás si ještě hodně pamatují. Nepřipomíná vám to, jak vynikající herec Hugo Hass nesměl hrát v Národním divadle jenom proto, že byl Žid? Vracíme se opět k těmto dobám? Proboha, tohle se musí zastavit!! Taková politika začíná nenápadně a dospívá až k obludným koncům, které tady ani nechci připomínat, a hlavně nechci zažít!“

P.S. Ivana Vyskočila

„Musím se s vámi rozdělit o takový povzdech obyčejného občana, který jsem slyšel při jedné dosti kritické příležitosti. Ten dobrý muž nahlížel do novin a pronesl větu: ‚Zlatý časy, když to ještě stálo za hovno‘!“ uzavírá Ivan Vyskočil dnešní Nedělní ráno s tím, že není co dodat a čtenářům ParlamentníchListů.cz přeje hezký zbytek prázdnin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Přituhuje, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseFilipes , 06.08.2023 12:10:35
Za socíku jsme vesměs nadávali. Jednou nebyl cement, podruhé banány, potřetí toaleťák. Paneláky byly šedivé, auta většinou ze zemí RVHP, nové BTV ukazovaly do zelena, na Západ vyjeli jen politbyrem chránění atd. Ale všichni měli práci, stavělo se ostošest, bylo levno, potřebné věci grátis či za symbolické ceny, když byl někdo doktor či inženýr, většinou něco uměl, republika byla bez dluhů, život byl taková šedivá pohoda v zoo. Dekret na panelákový byt 3+1 se dal koupit za 100 kolíků, jídlo bylo levné, doprava za hubičku, dovolená u Balatonu vyšla na několik tisícovek pro celou rodinu, pěkný domek se dal svépomocí postavit za čtvrt mega, nebyli bezdomovci, ale ani miliardáři. V roce 1989 většina cinkala klíčema, protože nevěděla, co přijde za pár let. Dnes už je pozdě bycha honit. Jsme cizinci ve vlastní zemi, zbytek patří našim všehoschopným soukmenovcům, ceny všeho rostou jako houby po dešti, stát, firmy a jednotlivci jsou astronomicky zadlužení, NATO a zámořský velký bratr nás žene do války s Ruskem, média chrlí západní propagandu jako kdysi Goebbels, ze škol vylézá příliš mnoho nepoužitelných neschopů s maturitou a diplomy, učitelé se zabíjejí mačetou, pravdě se říká dezinformace, lidé chlastají, fetují, zobou antidepresiva a místo v pohodě žijí v permanentním stresu. Opravdu jsme tohle chtěli ? Proč darebáci, kteří z těžce pracujících lidí dělají dojné krávy a .....a říkají jim lúza či dezoláti se už dávno netopí ve Vltavě ? Místo toho na nás chrlí příkazy a zákazy.

|  19 |  1

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …