Neúplatný Zeman a potrefená husa Nečas. Randák líčí, jak se pozná korupčník

28.02.2014 8:50

Jak se pozná úplatný politik? Vezme si hodinky za 250 tisíc a přijde v obleku za 50 tisíc. Bývalý šéf civilní rozvědky Karel Randák Blesku vyjmenoval politiky, kteří se podle něj nebáli vzít úplatky. Zmínil se například o obviněném Petru Nečasovi nebo Miloši Zemanovi, který prý na peníze vůbec není.

Neúplatný Zeman a potrefená husa Nečas. Randák líčí, jak se pozná korupčník
Foto: red
Popisek: Karel Randák má v Nadačním fondu proti korupci na starosti vyšetřování

Podle Randáka není příliš složité podle vzhledu poznat, zdali je politik náchylný ke korupci. Prý se stačí podívat na fotky. „Takový člověk neodolá a vezme si hodinky za 250 tisíc. Neodolá a přijde v obleku za 50 tisíc,“ řekl Blesku.

Takový prezident Miloš Zeman podle Randáka na peníze není. „Teď si udělám spoustu nepřátel, dokonce i mezi svými známými. Ale ačkoliv má asi Miloš Zeman spoustu chyb, tak si myslím, že na peníze není,“ řekl. Je navíc téměř přesvědčen, že s ním nemanipulují ani kontroverzní lidé jako Šlouf a Nejedlý. Finanční zázemí sponzorů hlavu státu nedokáže ovlivnit natolik, aby jim šel na ruku v zásadních věcech, tvrdí Randák Blesku. „To je podle mě zásadní rozdíl mezi ním a Klausem,“ dodal.

Randák se v návaznosti na to zmínil i Nečasovi. Totiž lidé typu Pavla Béma, Mirka Topolánka či Ivana Langera se nebáli uzavřít dohody, ze kterých jim plynuly peníze, a pak se ukazovat. Nečas je údajně opak. „Jsem přesvědčen, že peníze chtěl, jen se bál si je vzít,“ říká exšéf civilní rozvědky s tím, že bývalý premiér byl jenom submisivní.

To, že je teď Nečas sám čerstvě obviněný a mluví o zvůli z řetězu utržených státních zástupců a policejním státu, je podle Randáka „hovadina“. „Potrefená husa nejvíc kejhá. Těm lidem se nedivím. Jimi zaplacení a jimi koupení státní zástupci najednou nemají na rozhodovací proces žádný vliv. Kdyby jim před třemi lety někdo řekl, že jim bude hrozit trestní stíhání, tak by se vám vysmáli,“ líčí bulváru člen správní rady Nadačního fondu proti korupci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…