Neuvěřitelné svinstvo! Feriho se pokusili zavraždit a idioti tomu tleskají, zuří Doležal z Reflexu

22.04.2019 20:14

Poté, co v neděli napadla na vinařské slavnosti na Moravě poslance TOP 09 Dominika Feriho dvojice mužů a způsobila mu řeznou ránu na zádech, je publicista Jiří X. Doležal šokován, kolik lidí tomuto rasistickému útoku na poslance Feriho tleská. Z jeho pohledu šlo o jasný pokus o vraždu, a pokud to naše společnost nevidí, zavání to prý velkým malérem.  

Neuvěřitelné svinstvo! Feriho se pokusili zavraždit a idioti tomu tleskají, zuří Doležal z Reflexu
Foto: Repro Twitter
Popisek: Poslanec TOP 09 Dominik Feri po napadení na Moravě

„Když došlo k útoku, kdy – z politických a/nebo rasistických důvodů – napadli jednoho z našich poslanců a pořezali jej na zádech, dost jsem se vyděsil,“ zahájil svůj komentář Doležal a odkázal na paragraf o nutné obraně, který umožňuje občanovi, když jej někdo útokem zbraní ohrožuje na životě, aby se obrátil a střílel.

Nůž či rozbitá láhev v zádech podle něj tedy ohrožují život. „Že někoho takto napadnou dva kreténi, je naprosto nepřijatelné,“ rozčílil se. Na svou facebookovou zeď pak publicista napsal: „Útok na poslance Feriho ukazuje, že v ČR by už měl každý, kdo vypadá jen trochu odlišně než průměrný volič Babiše, Okamury a Zemana, nosit zbraň.“

Doležal coby člověk, který za jakýkoli rasistický projev nebo schvalování násilí již léta na svém Facebooku banuje, byl velmi nemile překvapen, jak ostrá odezva ze stran některých občanů na jeho názor přišla. Lidé vesměs psali, že si za to Feri může sám, a útok podpořili.

Publicista dal za příklad některé z reakcí: „Útok na toho tvora vzdáleně podobného člověku stejnou měrou ukazuje, že za blbé kecy člověk i v dnešní době nese zodpovědnost,“ nebo že „na Srí Lance vybuchují nevinní lidé a vy tu řešíte blba, který si to za své blbé kecy zasloužil“. Další ještě přiostřili, „dostal na piču, protože si už dlouho koledoval, veselé Velikonoce!“ znělo v další z reakcí.

Objevily se pochyby, jestli lze vůbec útok považovat za reálný. „Každý, kdo trochu sleduje předvolební období, ví, že se podobné ‚útoky‘ objevují – a jsem k nim skeptický. Feri se pro předvolební klip svlékl a jeho práci politickou shrnuje výraz attention bitch – tedy poutá pozornost, ale jen podobnými eskapádami,“ zpochybnil Feriho napadení další z facebookových uživatelů.

„V době, kdy ti lidičkové psali svůj hnus na Facebook, už byly ve věrohodných zdrojích včetně prohlášení policejního mluvčího a nemocnice informace, že policie vyslechla podezřelé,“ zdůraznil pohoršeně Doležal nechápající, že i přes tato fakta řada lidí tvrdila, že žádný útok nebyl.

Našla se ale i další skupina lidí, která prý útok zcela popřela. „Ti hloupější šli do úplného regresu, a – podobně jako malé dítě – událost popřeli,“ podotkl poblicista s tím, že jeden z nich psal, že o tom všichni „vědí kulový“. „Dunning-Krugerův efekt, blba nepřesvědčí, ani když vidí pravdu na vlastní oči,“ míní Doležal.

Původí zdroj ZDE.

Nechyběly názory, že se těmi útočníky nechal Feri říznout do zad sám pro reklamu. „Sice o něco méně stupidní, ale zase regres – pokud chceme něco vyargumentovat, vymyslíme si třeba absolutně nepravděpodobný nesmysl, abychom se z toho jako malé dítě vylhali,“ zhodnotil publicista. Ten ve svém textu použil na adresu schvalovačů útoku na Dominika Feriho také výraz „neuvěřitelné svinstvo“.

„Ti největší idioti si myslí, že to Ferimu patří, protože má jiné politické názory nebo proto, že je černej, takovým je třeba dávat přes hubu. Ti o trošku méně hloupí říkají, že se nic neděje, aby nepřišli o svůj klid,“ napsal na závěr a shrnul, že celá řada našich spoluobčanů chápe rozříznutí zad jinému člověku kvůli jeho odlišným politickým názorům nebo odlišnému vzhledu za něco normálního, aby to nenarušilo jejich klid. Což pro celou společnost zavání strašlivým malérem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…