Neviděli jste včerejší debatu prezidentských kandidátů? Šéfredaktor Plesl ji pro vás shrnul stručně a jasně

12.01.2018 18:02

Kampaň před prvním kolem přímé volby prezidenta se definitivně uzavřela. Zato se ve dvě odpoledne otevřely volební místnosti, v nich lidé rozhodnou o tom, kdo bude příštím český prezident. Šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl si v této situaci dovolil zhodnotit výkony osmi soupeřů stávajícího prezidenta Zemana. Pavel Fischer by pravděpodobně mohl být potěšen. Naproti tomu Jiří Drahoš byl toto hodnocení neměl raději neměl číst.

Neviděli jste včerejší debatu prezidentských kandidátů? Šéfredaktor Plesl ji pro vás shrnul stručně a jasně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Plesl

V samostatném komentáři uveřejněném v deníku MF Dnes Plesl samostatně zhodnotil prezidenta Zemana. Ten prý jako jediný dokázal říci, že tato země patří nám a právě díky tomu má šanci znovu vyhrát.

A jak si v prezidentské kampani vedli Zemanovi soupeři? Plesl byl v jejich hodnocení nekompromisní. Tvrdý byl především vůči Jiřímu Drahošovi. Ten si prý vedl ještě hůř než Jan Fischer před pěti lety. „Drahoš byl ještě rozplizlejší než Jan Fischer. A jeho velké minus je manželka, která vypadá a mluví jako sestra Fischerovy manželky (vzpomínáte? ‚Honzo! Neschovávej se!‘)“ zavzpomínal Plesl.

Novinářovo hodnocení by si pravděpodobně za rámeček nedal ani Michal Horáček. „Horáček byl tuhej jak týden stará veka a strojenej jak africká vycházková uniforma,“ shrnul Plesl.

Opravdu dobrý výkon podle šéfredaktora odvedl Pavel Fischer, který mluvil přirozeně, srozumitelně a nebyl agresivní. Navíc prý působil důstojně. Mirek Topolánek se také snažil působit jako důstojný kandidát. Skončilo to tím, že ze sebe udělala tak velkého slušňáka, až se z kampaně jaksi „vysublimoval“.

Petr Hannig prý působil přirozeně, ovšem ne jako státník, ale jako trochu legrační strýček. Jiří Hynek má podle Plesla nulové charisma. Naproti tomu Marek Hilšer má určité kouzlo, ale je příliš mlád a navíc příliš „sluníčkovej“. V Česku takový kandidát neuspěje. Vratislav Kulhánek prý kampaní prošel důstojně, ale podle Plesla si ji v podstatě protrpěl, jako kdyby podnikateli kdosi držel nůž pod krkem. 

Jaroslav Plesl doslova napsal:

Ze vsech tech debat nakonec vysel nejlip Pavel Fischer. Ještě k tomu Fischerovi. Byl prostě dobrej. Přirozeně asertivní, mluvil srozumitelně, ale nebyl agresivní. A působil důstojně.

A teď ti ostatní:

- Drahoš byl ještě rozplizlejší než Jan Fischer. A jeho velké minus je manželka, která vypadá a mluví jako sestra Fischerovy manželky (vzpomínáte? "Honzo! Neschovávej se!")

- Horáček byl tuhej jak týden stará veka a strojenej jak africká vycházková uniforma

- Topol se tak moc snažil stylizovat do slušňáka, až uplně vysublimoval

- Přirozenej byl Hannig, ale byl spíš za legračního strýčka

- Dobrej byl Hilšer, ale je moc mladej a sluníčkovej, to v Česku fungovat nemůže

- Hynek má nulový charisma

- Kulhánek si to odbyl důstojně, ale jako by mu někdo držel pod krkem kudlu. Kdybych měl vyjmenovat devítku kandidátů, vzpomenu si na něj jako na posledního. Po dvou minutách přemýšlení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …