Nevyšel Mělník. Penalizujeme Dolejše, říká Rath v odposlechu

01.08.2012 7:41

Středočeský poslanec ČSSD a zarputilý obhájce Davida Ratha Richard Dolejš byl prý rovněž namočen v Rathových čachrech. Jenže se mu prý nepovedla jakási akce v Mělníku, a tak se jej zklamaný hejtman rozhodl „penalizovat“. Dokazují to další uniklé odposlechy hejtmanovy party.

Nevyšel Mělník. Penalizujeme Dolejše, říká Rath v odposlechu
Foto: Hans Štembera
Popisek: David Rath a Richard Dolejš

Deník Insider přinesl další pasáže z „Rathových odposlechů“, tentokrát jeho rozhovor s Kateřinou Pancovou. Z nich vyplývá, že v mafiánských strukturách kolem středočeského hejtmanství mohl mít prsty i Richard Dolejš, v časech Davida Ratha předseda krajské stranické organizace a hejtmanův politický spojenec.

„Divný, že tam nevyšel ten Mělník,“ diví se na nahrávce hejtman. Kateřina Pancová mu přitakala, takže se David Rath nakonec rozhodl: „No tak Dolejše zpenalizujeme.“  Bohužel z odposlechů není zřejmé, co bylo míněno jako „Mělník“ a jak moc vážně byly míněny plány na „penalizaci“ Richarda Dolejše. Ten byl považován za Rathova blízkého politického spojence a hájil jej ještě po zatčení.

„To je totální blbost, s Mělníkem já nemám moc společného. Určitě nejde o mojí osobu,“ ujišťuje podle serveru Lidovky.cz vehementně středočeský poslanec. Proti němu však hraje, že byli s Rathem všeobecně považováni za politická „dvojčata“. Dolejš však odmítá, že by měl cokoliv společného s Rathovými korupčními praktikami. „Tyhle věci byly za oponou, šly mimo mě. Já jsem s Davidem Rathem řešil politiku,“ upozorňuje.

Pro Dolejše by naopak mohlo mluvit, že se od jakékoliv spolupráce s ním distancuje starosta Mělníka, sociální demokrat Ctirad Mikeš. „Pokud se něco takového odehrálo, tak bez mé přítomnosti, protože s panem Rathem ani Dolejšem jsme se neměli rádi,“ vysvětluje starosta, který zcela otevřeně prosazoval odstranění Rathových lidí z krajské kandidátky.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…