Nezávislí investigativci přišli s novou teorií, jak Rusko zavinilo pád letadla na Ukrajině. Vystupuje v ní generál na penzi

08.12.2017 19:16

Nezávislá investigativní skupina Bellingcat dnes na svých webových stránkách uvedla, že za katastrofu letadla MH17 může ruský generál. K pádu dopravního letadla na Donbasu došlo v červenci 2014. Zahynulo tehdy téměř 200 lidí.

Nezávislí investigativci přišli s novou teorií, jak Rusko zavinilo pád letadla na Ukrajině. Vystupuje v ní generál na penzi
Foto: youtube.com
Popisek: Trosky sestřeleného dopravního letounu na jihovýchodě Ukrajiny

Bellingcat dnes ukázala na penzionovaného ruského generála Nikolaje Tkačova, jenž měl boj povstalců řídit z města Krasnodon. Ten v současné době působí jako hlavní inspektor centrálního vojenského okruhu v ruské armádě. Měl prý figurovat pod krycím jméněm Delfín.

Mimo jiné se o něj v současné době také zajímá mezinárodní vyšetřovací skupina. Ta má nahrávky telefonátů k dispozici a požádala o pomoc s identifikací hovořících osob. Tkačov však popírá, že by v uvedenou dobu na východě Ukrajiny byl. 

Původní text ZDE.

Vyšetřovatelé se domnívají, že letoun letící z Amsterdamu do Kuala Lumpuru zničila raketa země – vzduch odpálená z území, které mají pod kontrolou proruští separatisté. To se však snaží vyvrátit Moskva i samotní povstalci. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…