Neznám ho a v životě jsem ho neviděl, říká o novém ministrovi Rychetský

03.07.2012 8:38

Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský se prý s novým ministrem spravedlnosti Pavlem Blažkem (ODS) nikdy nesetkal. Nezná ho ani nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman, ten jeho jmenování respektuje. Neviditelného ministra nezná ani někdejší šéfka žalobců Marie Benešová (ČSSD), ale drží mu palce.

Neznám ho a v životě jsem ho neviděl, říká o novém ministrovi Rychetský
Foto: ods.cz
Popisek: Ministr spravedlnosti Pavel Blažek

Nový ministr spravedlnosti Pavel Blažek je podle všeho neznámou osobností. Jedná se o advokáta s letitou praxí a přece ho podle zjištění deníku Právo neznají ani lidé, kteří se v oblasti justice pohybují už dlouho. Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský Blažka prý v životě neviděl. Totéž tvrdí předsedkyně Nejvyššího soudu Iva Brožová nebo prezident soudcovské unie Tomáš Lichovník.

Benešová drží Blažkovi palce

„Neznám ho a v životě jsem ho neviděl. Nikdy tady u Ústavního soudu nikoho nezastupoval, takže je to pro mě nové jméno. Nemám na něj tedy žádný názor,“ prohlásil doslova Rychetský. S novým ministrem se podle vlastních slov dříve nesetkal ani Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman. Ten k jeho jmenování pouze poznamenal, že jde o rozhodnutí, které je plně v kompetenci premiéra, proto ho nechce komentovat. Na návrhu jmenovat Bradáčovou vrchní státní zástupkyní v Praze trvá.

Bývala nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešová (ČSSD) na Blažkovi oceňuje, že zná právnickou praxi, která ho živila. Nejde tedy o muže, který by znal toliko stranické funkce.

„Viděla jsem Pavla Blažka jen jednou v životě a profesně ho neznám. Je to letitý advokát s celkem slušnou pověstí, tak alespoň jako profík bude vědět, o čem to je. Mně je na tom příjemné, že se živil prací a nikoli jen stranickými funkcemi. Bude to mít těžké, ale budu mu držet palce,“ uzavírá Benešová.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…